Connect with us

Ştiri din Sălaj

Investiţie de 6.5 milioane de lei la Jibou


Primarul Dan Ghiurco a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Modernizare şi extindere grădiniţă cu program prelungit Prichindel Jibou”. Aproape toată suma vine din finanţare nerambursabilă de la Guvernul României


Ajuns în funcţia de primar al oraşului Jibou, Dan Ghiurco a început munca şi faţa orăşelului de pe malul Someşului şi-a schimbat imaginea.

După ce a făcut mai multe lucrări de întreţinere şi înfrumuseţare a oraşului, s-a lucrat şi la infrastructura rutieră.

La Jibou se pune accentul şi pe educaţie, iar autorităţile locale vor să asigure cele mai bune condiţii pentru elevi şi preşcolari.

Aşadar, nu a fost lăsat  la o parte şi învăţământul, astfel că în ultima perioadă au fost depuse mai multe proiecte de finanţare a mai multor instituţii şcolare precum Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic “Octavian Goga” şi  Grădiniţa “Prichindel”.

Proiectul pentru reabilitarea Grădiniţei “Prichindel” prinsese  contur încă de la începutul anului şi se afla în faza de precontractare.

Recent, au venit şi veşti bune, deoarece contractul a primit finanţare. Pe data de 7 iunie, la Dezvoltare Regională Nord-Vest, primarul Dan Ghiurco a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Modernizare şi extindere grădiniţă cu program prelungit Prichindel Jibou”.

Valoarea totală a contractului este de 6.418.481 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 6.290.112 lei, echivalentă cu 98% din valoarea totală!

Altfel spus, Primăria Jibou trebuie să participe cu doar 2% din valoarea totală.

Administraţia locală de la Jibou aşteaptă undă verde şi pentru celelalte două instituţii şcolare, e vorba de Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” şi Liceul Tehnologic “Octavian Goga”, care vor fi reabilitate.

La liceu, se doreşte şi construirea unei săli de sport, într-un proiect mai  mare ce se ridică la valoarea de aproximativ 13 milioane de lei.

“Proiectele se află în faza de evaluare, dar sunt optimist că şi aceste două proiecte vor prinde contur”, a menţionat primarul Dan Ghiurco pentru Ştiri din Sălaj.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj