Connect with us

FOTBAL

Meci cu şase eliminări în Sălaj. Delegatul unei echipe a vrut să-i rupă cartonaşul unui arbitru divizionar


ACS Tihău a izbutit un succes important în derby-ul zonal cu Viitorul Băbeni, chiar pe terenul formaţiei care încă mai spera să câştiga campionatul înainte de această etapă. Din păcate, incidentele nu au lipsit de la acest joc, iar “centralul” partidei s-a ales cu un cartonaş îndoit


După un tur de campionat destul de reuşit, ACS Tihău a fost de nerecunoscut în a doua parte a sezonului în care a traversat una dintre cele mai negre perioade din istoria recentă.

Gruparea condusă de Florin Mitrea nu a mai cunoscut gustul victoriei de la începutul lunii aprilie şi spera să “spargă” acest ghinion în deplasare la “vecinii” de la Viitorul Băbeni, care încă aveau speranţe că pot cuceri locul 1.

Pentru asta, gruparea condusă de Marius Teglaş era obligată să câştige şi să spere că Luceafărul Bălan se va încurca în ultimele etape.

În acest sens, jucătorii echipei gazdă au început fulminant meciul şi după câteva minute au şi deschis scorul, însă, “centralul” Alex Turian a anulat golul pentru un fault la portar, astfel că scorul a rămas 0 – 0. Acest scor alb s-a menţinut până în minutul 30.

De această dată, au finalizat cei de la ACS Tihău, prin Marius Pop, cel care a fructificat o centrare primită din corner. Cu acest avantaj minim al oaspeţilor avea să se încheie prima repriză.

În partea secundă, gazdele au căutat în permanenţă golul egalizator, iar eforturile lor au fost răsplătite în minutul 78, când Dorel Vişan a restabilit egalitatea pe tabelă.

Însă, când toată lumea se aştepta ca meciul să se încheie cu un rezultat de egalitate, în penultimul minut, Darius  Martin a readus Tihăul în avantaj. Nervii au fost întinşi la maxim, iar în final au cedat…

După ce ar fii fost şicanat tot meciul, Vasile Vereş – fost jucător la Viitorul Băbeni, a ripostat şi a avut un schimb de lovituri cu Ciprian Pintea, moment în care s-a creat un meleu în urma căruia cei doi jucători s-au ales cu cartonaşe roşii.

Până la final, “centralul” Turian a eliminat încă trei jucători, doi de la ACS Tihău pentru cumul de cartonaşe galbene şi unul de la Viitorul Băbeni pentru acelaşi motiv.

După fluierul final al partidei, cu un cartonaş roşu s-a ales şi Marius Teglaş, pentru injurii la adresa brigăzii de arbitri, moment în care delegatul echipei gazdă i-ar fi îndoit cartonaşul arbitrului central.


Marius Teglaş, delegat Viitorul Băbeni: “Arbitrul Turian a fost foarte slab şi ne-a anulat două goluri şi un penalty. Nu a ştiut  să gestioneze două echipe orgolioase şi de aici s-a ajuns la conflict între jucători şi s-a lăsat cu cartonaşe. În schimb, meciul a fost frumos, cu ocazii multe, dar deşi am pierdut  meciul, dar şi trei titulari, sunt încrezător că vom da totul în ultimele două meciuri şi vom termina pe locul 2. Sper ca cei de la Comisia de Disciplină a Arbitrilor ar fi bine să îi analizeze mai bine pe arbitri că aşa nu se poate. Este adevărat că i-am îndoit cartonaşul centralului şi îmi cer scuze pentru acest gest. A fost foarte arogant cu mine pentru că i-am cerut explicaţii şi la 32 de grade orice este posibil. La Băbeni nu mai are ce căuta”.


Florin Mitrea, conducător ACS Tihău: “Sunt mulţumit de băieţi. Am reuşit să câştigăm din nou după această perioadă foarte proastă. Se întâmplă, lipsa de jucători dar şi de seriozitate plus că am avut parte şi de mult ghinion au dus la acea serie negativă. Ne-am revenit în sfârşit şi am câştigat în faţa unei echipe care a sperat să câştige campionatul. Vreau să remarc întoarcerea portarului Ionuţ Păşcuţă care în vară va deveni noul director sportiv de la ACS Tihău”.


 

Viitorul Băbeni - ACS Tihău 1 – 2 (0 – 1)

Au marcat: Dorel Vişan (‘78), respectiv Marius Pop (‘30) şi Darius Martin (‘89)

Viitorul: Paul Todoruţ – Dorel Vişan (cpt.), Gabriel Sas, Ciprian Pintea, Nicolae Lucaci, Ioan Mureşan, Paul Avram, Molnar Zsigmond, Dan Gavra, Bogdan Ilieş şi Marius Teglaş. Rezerve: Andrei Pop, Paul Pop şi Radu Pop. Delegat: Marius Teglaş

ACS Tihău: Ionuţ Păşcuţă – Florin Ilieş, Marius Pop, Cătălin Mureşan, Teodor Păşcuţă, Darius Martin, Radu Oros, Cătălin Rablău, Lucian Mare, Vasile Vereş şi Cătălin Opriş (cpt.). Rezerve: Paul Martin – Dorian Popovici, Lucian Pocol şi Cătălin Crişan. Delegat: Florin Mitrea

Cartonaşe roşii: C. Pintea, M. Zsigmond şi M. Teglaş, respectiv V. Vereş   C. Opriş şi C. Crişan

Au arbitrat: la centru: Alex Turian (Zalău), asistenţi: Alin Demian (Letca) şi Rareş Balotă (Bocşa)

Observator AJF: Ioan Vincze (Jibou)

Jucătorul meciului: MARIUS POP


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL