Connect with us

Feminin

FOTO. Două medalii în Ungaria pentru sălăjeanca Szoke-Nagy “Kicsii”


“Portăriţa” din Cehu Silvaniei (foto: a doua din rândul de jos de la stânga la dreapta) a fost omul numărul 1 la echipa maghiară în acest sezon, alături de care a ajuns până în finala Cupei Ungariei şi a câştigat şi medaliile de bronz în campionat


A venit vara, majoritatea campionatelor de fotbal şi-au desemnat campioanele şi toată lumea aşteaptă vacanţa după un sezon lung şi greu. Cam aşa a fost şi cazul Krisztinei Szoke-Nagy.

În acest sezon, “portăriţa” din Cehu Silvaniei a fost omul numărul 1 la echipa Diósgyőri VTK, formaţie în tricoul căreia în sezonul 2017 – 2018, Kicsii a jucat finala Cupei Ungariei şi s-a clasat pe locul 3 în campionat.

După o pauză binemeritată, pentru sezonul 2018 – 2019, sălăjeanca şi-a propus obiective mai îndrăzneţe. Astfel, după ce a devenit numărul 1 în poarta celor de la Diósgyőri VTK, Szoke-Nagy Krisztina şi-a dorit să câştige un trofeu alături de gruparea maghiară, iar pentru al doilea an la rând, Diósgyőri VTK s-a calificat în finala Cupei Ungariei, finală pe care din păcate a pierdut-o din nou. Ferencvaros s-a impus cu 4 – 3 şi şi-a adjudecat trofeul.

“Am avut şanse foarte mari să egalăm şi să trimitem meicul la penalty-uri acolo unde se putea întâmpla orice”, ne-a spus Kicsii Szoke-Nagy.

În ceea ce priveşte evoluţia din campionat, “portăriţa” a apărat cu succes buturile formaţiei Diósgyőri VTK şi şi-a ajutat echipa să se califice în playoff-ul campionatului.

De această dată, sistemul de joc al meciurilor a fost unul diferit, iar primele două clasate au jucat direct finala mare, în timp ce echipele ce s-au clasat pe locurile 3 şi 4 s-au duelat în finala mică pentru medaliile de bronz.

Având în vedere că Diósgyőri VTK s-a clasat pe locul 3 la finalul sezonului regulat, Kicsii Szoke şi compania s-au duelat cu Viktória Szombathely pentru medaliile de bronz. În finala mare s-a jucat tur retur, în timp ce în finala mică s-a jucat după sistemul cel mai bun din trei meciuri.

În primul meci din finala mică, disputat pe Stadionul din Diosgyori, cele două echipe au terminat la egalitate  şi astfel s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, acolo unde Kicsii Szoke şi compania au avut câştig de cauză.

A urmat jocul de la Szombathely, acolo unde Viktoria a fost echipa mai bună şi s-a impus cu 1 – 0, astfel că partida decisivă s-a disputat pe Stadionul din Diosgyori.

Echipa sălăjencei a beneficiat de avantajul terenului propriu, graţie clasării mai bune din sezonul regulat. În jocul decisiv, disputat la finele săptămânii trecute, cu Szoke-Nagy Krisztina în poartă, Diósgyőri VTK s-a impus cu 1 – 0 şi a terminat campionatul pe locul 3.

“Mi-ar fi plăcut că câştig medalie de aur măcar în Cupa, deoarece în campioant nu am reuşit să jucăm finala mare, doar finala mică. Dar, asta este”, ne-a mai spus Kicsii Szoke.

Să spunem că “portăriţa” din Cehu Silvaniei este la final de contract cu gruparea din Ungaria.

Sursa foto: Diósgyőri VTK 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin