Connect with us

FOTBAL

Primăria Zalău a făcut demersurile pentru construirea unei Baze Sportive moderne în municipiu


Instituţia condusă de Ionel Ciunt a anunţat că în cursul zilei de miercuri a depus o solicitare către Compania Naţională de Investiţii privind construirea unei Baze Sportive tip 1 cu teren de fotbal, teren sportiv mic pentru minifotbal, handbal sau tenis, o clădire administrativă şi vestiare şi o parcare pentru autovehicule şi autocare


Primăria Municipiului Zalău a transmis, în data de 12 iunie 2019, către Compania Națională de Investiții o solicitare, semnată de primarul Ionel Ciunt, privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Complexuri sportive” pentru obiectivul de investiții ”Construire bază sportivă tip 1 în Municipiul Zalău”.

Investiția va consta în realizarea unei baze sportive tip 1 cu următoarele funcțiuni:
– teren sportiv fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF – dimenisuni 105,00 x 68,00 m cu nocturnă și tribune pentru 500 spectatori;
– teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, tenis și va avea dimensiunea de 20,00 x 40,00 m;
– clădire administrativă și vestiare;
– parcare autovehicule și autocare.

Necesitatea promovării acestei investiții este prevăzută în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2016-2023 a Municipiului Zalău, aprobată prin HCL 224/29 din septembrie 2016. Astfel, în scopul realizării obiectivului strategic „Calitatea ridicată a vieții”, domeniul Infrastructura publică adaptată nevoilor, sunt prevăzute acțiuni de construire a infrastructurii de recreere și sport, inclusiv realizarea unui stadion, a unei săli polivalente, a unor terenuri de sport în aer liber și alte investiții de sport și recreere.

De asemenea este realizat și aprobat un plan de urbanism zonal, având denumirea „Plan urbanistic zonal privind amplasarea unor obiective de interes public și privat ale Municipiului Zalău – cartier Dumbrava Nord (fost teren M.Ap.N) – Judetul Sălaj, care prevede realizarea investițiilor sus-menționate, dar și a 503 locuințe ANL, finanțate prin Agenția Națională pentru Locuințe, două blocuri din etapa I, respectiv un bloc P+6 și unul P+10, fiind în curs de execuție.

Proiectul ”Construire bază sportivă tip 1 în Municipiul Zalău” răspunde unei nevoi reale a municipiului asigurându-se astfel infrastructura necesară pentru desfășurarea în condiții optime a sportului de masă, pentru creșterea sănătății populației, dar și a celui de performanță, ținând cont de faptul că la nivelul municipiului sunt active echipe de fotbal, volei, handbal și alte sporturi.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Radu

    14 June 2019 at 14:35

    Daca o mai fi cine sa le foloseasca !Bani aruncati pe apa sambetei. Bazele sportive actuale sunt goale in proportie de 80%. Doar terenurile de tenis sunt folosite de ….mari parveniti ai urbei .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL