Connect with us

Sporturi

Cornel Florean a câştigat din nou “Altius Tennis Cup”


Tenismenul de la CSM Zalău a repetat prestaţia din urmă cu doi ani, doar că de această dată, victoria finală este mult mai importantă având în vedere că turneul este unul de gradul II, nu de gradul III cum era în anii trecuţi. Acest succes i-a adus sălăjeanului 120 de puncte în clasamentul Federaţiei Române de Tenis


Cornel Florean este unul dintre cei mai buni tenismeni veterani din judeţul Sălaj. A fost numărul 1 la categoria +50 în România, deşi a început să practice acest sport de doar câţiva ani, la îndemnul profesorului Ioan Leitan. După mai multe turnee câştigate, Florean a început să prindă tot mai mult curaj şi a devenit unul dintre cei mai valoroşi tenismeni din ţară.

La finalul săptămânii trecute, sălăjeanul a confirmat încă o dată acest lucru, reuşind să câştige pentru a treia oară în ultimii patru ani, Altius Tennis Cup, competiţie ce anul acesta a fost una de gradul II şi nu de gradul III cum era în trecut. În perioada 4 – 8 iunie, Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti a găzduit puternicul turneu, iar Cornel Florean a fost favoritul numărul 3 la categoria de vârstă +50 de ani.

Fiind favorit, tenismenul sălăjean a beneficiat de primul tur liber şi a intrat direct în sferturile de finală, acolo unde s-a duelat cu Marian Grigorescu.

Florean a pierdut primul set la tiebreak, dar a revenit şi le-a câştigat pe următoarele două, calificându-se în semifinale, acolo unde s-a duelat cu favoritul numărul 2, Olivier Rădulescu din Satu Mare, sportiv care anul acesta a trecut la categoria de vârstă +50.

Având în vedere că practică tenisul de la 6 ani, tenismenul sătmărean părea că pleacă cu prima şansă, dar Cornel Florean a dat toate calculele peste cap, iar după ce a câştigat primul set cu 6 – 3, sălăjeanul a avut o evoluţie bună şi în setul 2, pe care şi l-a adjudecat cu 6 – 4, pentru o calificare binemeritată în finala competiţiei.

Pentru marele trofeu, sportivul de la CSM Zalău s-a duelat cu Şorodoc Roland (AS Tenis Club Oneşti), sportiv ce l-a învins pe Florean la Campioantul Naţional.

De această dată, situaţia a fost una diferită şi sălăjeanul s-a impus în două seturi identice, 6 – 4, 6 – 4 pentru un succes important ce îi aduce 120 de puncte în clasamentul Federaţiei Române de Tenis.

“A fost un turneu reuşit pentru că au participat cei mai buni tenismeni din ţară. Nu le-a venit să creadă că am reuşit să câştig. Dar am jucat bine şi mă bucur că am câştigat acest turneu. Este prima dată când câştig un turneu de gradul 2 şi cred că este cel mai important succes”, ne-a declarat Cornel Florean.

La această competiţie a participat şi Petru Bologa la categoria +80 de ani, însă, din păcate polisportivul ocupând locul 4. Oboseala acumulată la Naţionalele de la Tăuţii Măgherăuş făcându-şi simţită prezenţa. Bologa a participat la “Altius Tennis Cup” după ce a alergat 10 km pentru locul 2 la Naţionale.

În această perioadă, sălăjeanul se află în Austria, acolo unde participă la Campionatul European, alături de tenismeni consacraţi de pe “bătrânul continent”. Din păcate, tabloul nu este unul tocmai favorabil, iar dacă va trece de primul meci, Florean se va duela cu favoritul numărul 1.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi