Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid începe lupta pentru promovarea în Liga a III-a


Campioana Sălajului se află în faţa celui mai greu examen din acest sezon, iar sâmbătă va susţine la Baia Mare manşa tur a barajului de promovare cu campioana din Maramureş, unde sălăjenii speră la un rezultat bun care să le mărească şansele de promovare înaintea returului de la Zalău


După ce FC Zalău s-a desfinţat, Sălajul a rămas fără echipă în Liga a III-a. Au trecut doi ani de când fotbalul sălăjean se rezumă doar la nivel de judeţ, cu toate că în ultimii doi ani, atât Dumbrava Gîlgău, cât şi Unirea Mirşid au încercat să readucă Sălajul pe harta fotbalului românesc, dar au pierdut jocurile de baraj cu Unirea Tăşnad şi Sticla Arieşul Turda.

În iarnă, oficialii de la Unirea Mirşid au propus o soluţie salvatoare pentru fotbalul sălăjean, ca în cazul în care gruparea condusă de Călin Bereschi promovează în Liga a III-a să cedeze echipa, dar şi locul din eşalonul superior Zalăului. Această mutare pare agreeată şi de autorităţile locale care au dat de înţeles că vor sprijini consistent “sportul rege” în Liga a III-a.

Până să se ajungă în eşalonul superior, Unirea Mirşid are de trecut de un examen foarte dificil. Practic, elevii lui Vasile Jula se află în faţa celor mai importante jocuri din acest sezon, cele de la barajul de promovare cu campioana din Maramureş – Viitorul Ulmeni.

Primul joc va fi cel de sâmbătă, de la Baia Mare, unde Unirea Mirşid se deplasează cu speranţe că poate obţine un rezultat bun, care să-i mărească şansele de promovare înaintea returului care va avea loc sâmbăta viitoare, pe Stadionul Municipal din Zalău.

Al doilea baraj între Ulmeni şi Mirşid!

Primul a avut loc în 2016, când campioana Maramureşului a câştigat la general cu 8 – 0

Pentru a treia oară în istoria clubului şi pentru  a doua oară consecutiv, Unirea Mirşid a devenit campioana Sălajului. De data aceasta, gruparea condusă de Călin Bereschi are intenţii clare de a promova, lucru ce nu s-a întâmplat la ultimele două jocuri de baraj.

Primul a fost cel din 2016, când Unirea Mirşid s-a întâlnit tot cu Viitorul Ulmeni. La fel ca şi acum, jocul tur a fost la Baia Mare şi s-a terminat cu victoria la limită a celor de la Ulmeni, scor 1 – 0. În returul de la Popeni, campioana Sălajului a avut mari probleme de lot, iar în aceste condiţii nu a avut nicio şansă şi a fost învinsă cu 7 – 0.

Anul trecut, Unirea Mirşid s-a întâlnit la baraj cu campioana Clujului – Sticla Arieşul Turda. Nici în 2018,campioana Sălajului nu a avut nicio şansă, iar ecuaţia câştigătoarei s-a rezolvat încă din primul joc, când Sticla Arieşul a câştigat cu 6 – 0 meciul tur de la Turda, ca mai apoi să se impună şi în retur cu 4 – 2.

Este al patrulea baraj din ultimii 13 ani, dintre reprezentantele Sălajului şi Maramureşului. Campioana Sălajului a avut câştig de cauză doar o singură dată, în 2008, când FC Zalău a trecut de Spicul Mocira, într-un joc ce a avut loc la Cluj-Napoca.

La general, Sălajul nu stă prea bine la jocurile de baraj din ultimii 13 ani, astfel că din 2006 şi până în 2018, doar trei campioane ale Sălajului au reuşit să se impună în astfel de jocuri.

În 2008, FC Zalău a trecut de Spicul Mocira, în 2010 Someşul Ileanda s-a impus în meciul cu Bioland Paleu, iar în 2015, Luceafărul Bălan a promovat după barajul cu Olimpia II Satu Mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL