Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cabinet medical și medic de familie la Zăuan


După mai mulţi ani, localitatea din comuna Ip va avea din nou dispensar, dar şi medic de familie şi asistenţi medicali! Amenajat în interiorul conacului Viski, cabinetul se pregăteşte să îşi deschidă porţile


Actul medical a ajuns să devină un lux în mediul rural, acolo unde foarte multe localităţi duc lipsă de cabinete medicale, dar şi de personal de specialitate.

Cam în aceeaşi situaţie s-a aflat şi localitatea Zăuan, acolo unde de mai mulţi ani nu a mai funcţionat un dispensar medical şi nu au existat nici doctori.

“La un moment dat, în localitate mai venea doctorul din Ip, dar de ani buni aici nu s-a mai făcut nicio consultaţie”, spune primarul comunei Ip – Laszlo Markus.

Anul 2019 vine cu veşti bune pentru locuitorii Zăuanului. Astfel, autorităţile locale din comuna Ip au amenajat un cabinet medical în interiorul conacului Viski, pe care l-au dotat cu aparatură medicală, urmând ca în zilele următoare să fie inaugurat.

În urma unei colaborări cu SC Hipocrates Med Care SRL Cluj-Napoca, la Zăuan va profesa un asistent medical, dar şi doctor Mariana Nicoleta Negoescu,  care va deveni medic de familie pentru localnicii care doresc.

Pentru început, dr. Negoescu va avea program într-o singură zi pe săptămână, dar – dacă va exista cerere – numărul zilelor de consultaţie ar putea creşte.

“Deocamdată  se face o listă de sondaj. Dacă vedem că există interes şi vor fi mai mulţi pacienţi, programul se poate lărgi. Mai mult, s-ar putea deschide acolo şi o farmacie. Cred că din data de 1 iulie la Zăuan se vor putea face acte medicale”, a punctat primarul Laszlo Markus.

După primele impresii, există interes pentru săteni. Acest lucru a fost remarcat şi de doamna doctor venită de la Zalău, care la începutul săptămânii a invitat la cabinet cetăţenii interesaţi şi cu care a discutat în mai multe întâlniri.

Mai multe pe acest subiect, în suplimentul Știri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, în ziarul Sportul Sălăjean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj