Connect with us

LIGA I

Autovip Garden şi Dia Guard Divino, calificate la Campionatul Naţional


La turneul regional de la Floreşti, campioana Sălajului a obţinut medalia de bronz, în timp ce Dia Guard Divino a prins locul 5, ultimul care a asigurat accederea la turneul final de minifotbal


Pentru prima dată în istoria Campionatelor Regionale, Sălajul a trimis trei echipe la această competiţie. Este vorba de campioana Autovip Garden, vicecampioana Dia Guard Divino, dar şi ocupanta locului 3 din Superligă – Autoland Hosu.

Campionatul Regional Nord-Vest a avut loc de data aceasta la Floreşti, de vineri şi până duminică, acolo unde cele trei reprezentate ale Sălajului s-au deplasat cu speranţe că pot prinde un loc care să le ducă la turneul final al Campionatului Naţional.

Autoland Hosu a părăsit prematur competiţia

Dintre cele trei formaţii sălăjene, Autoland Hosu s-a întors cel mai rapid spre casă, fiind eliminată încă din faza grupelor. Chiar dacă s-a deplasat cu un lot experimentat, din care au făcut parte jucători precum Mihai Gaidoş, Nicolae Micle, Vlad Berbecar, Ionuţ Jeler sau Beko Gabor, “rechinii” nu au reuşit mare lucru la competiţia de la Floreşti.

Au debutat cu o înfrângere la limită în faţa celor de la MG Rekord Alba Iulia, după care în al doilea joc, gruparea condusă de Hosu Ioan a fost învinsă cu 3 – 1 de Conexinstal Cluj, care i-a avut în lot pe experimentaţii Cristian Loghin şi Dumitru Moga, care joacă şi în Liga a V-a Sălaj, la Sporting Zalău.

În ultimul joc din grupă, Autoland Hosu a sperat la prima victorie, dar partida cu CMC Baia Mare s-a terminat cu o remiză. Autoland Hosu nu a avut noroc nici la loviturile de departajare, astfel că a pierdut şi a terminat grupa pe ultimul loc, cu un singur punct.

Dia Guard Divino a prins locul 3 în Grupa A

De o grupă grea a avut parte şi vicecampioana Dia Guard Divino, care şi-a uşurat misiunea  după ce a câştigat primul joc cu Generaţia 88 Dej, în faţa căreia s-a impus cu 4 – 0. În al doilea joc, Dia Guard a pierdut cu La Boltă Alba Iulia, dar şi-a asigurat calificarea în optimi după partida cu FC Premiere Arad.

După timpul regulamentar, scorul era 1 – 1, astfel că s-a trecut la loviturile de la 7 m. Formaţia din Arad a fost mai inspirată şi a câştigat, dar Dia Guard s-a ales cu un punct, însă a fost suficient pentru ca vicecampioana Sălajului să califice în optimi de pe locul 3.

Autovip Garden, cel mai bun punctaj în grupe dintre echipele sălăjene

Deşi a avut un debut mai greoi şi a câştigat primul joc cu AC Luciano Arad doar la loviturile de departajare, Autovip Garden a terminat grupa cu cel mai bun punctaj dintre echipele sălăjene.

Campioana a obţinut două puncte după prima partidă, dar şi al doilea joc s-a decis tot  la loviturile de departajare. Partida cu HNF Floreşti s-a terminat cu un scor “alb”, dar clujenii au fost mai inspiraţi şi au câştigat cu 2 – 0 la 7 m. În ultimul joc, şimleuanii au trecut la limită de FCSB Beiuş şi au terminat grupa pe locul 2, cu 6 puncte.

Derby-ul dintre Autovip Garden şi Dia Guard Divino a avut loc şi la Campionatul Regional, în sferturi

Autovip Garden şi Dia Guard Divino au câştigat la pas meciurile din optimi, iar ambele  formaţii sălăjene s-au impus cu acelaşi scor, 4 – 0 în faţa clujenilor de la Conexinstal şi a băimărenilor de la Nordic Boys. Sorţii au făcut ca cele două rivale sălăjene să se întâlnească din nou la un Campionat Regional.

După ce anul trecut au disputat finala la Arad, de data aceasta, Dia Guard şi Autovip s-au întâlni în sferturi. Din nou, Autovip a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 1 – 0, graţie golului marcat pe final de Tudor Ulmeanu.

Autovip Garden a încheiat competiţie cu o medalie. Dia Guard a prins în extremis locul 5

Prin victoria din sferturi, Autovip Garden avea deja asigurată calificarea la Campionatul Naţional, dar campioana Sălajului a continuat să lupte pentru a termina turneul regional pe un loc cât mai bun.

În semifinale, Autovip a fost învinsă de La Boltă Alba Iulia – echipa care avea să devină campioană regională – dar sălăjenii au avut puterea să câştige finala mică cu VLD Trans, iar acest succes a adus echipei lui Ioan Chiş medalia de bronz.

Şi acest rezultat este unul notabil pentru Autovip Garden, care în 2015 şi în 2018 a fost campioană regională. Cu orgoliul rănit după ce a pierdut derby-ul sălăjean, Dia Guard Divino a avut puterea să se mobilizeze în jocurile pentru locurile 5 – 8 şi în extremis a prins locul 5, ultimul care a asigurat calificarea la turneul final.

Dia Guard Divino a trecut la limită în primul joc de MK Rekord Alba Iulia, după care a disputat “finala” pentru locul 5 cu FC Premiere Arad. Arădenii au condus după prima repriză, dar în partea secundă, Raul Stanciu a egalat pentru Dia Guard. S-a terminat 1 – 1, iar câştigătoarea s-a decis la loviturile de departajare, unde Dia Guard Divino a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 3 – 2.


Rezultatele echipelor sălăjene la Campionatul Regional de la Floreşti:

Grupa A:

Dia Guard Divino – Generaţia 88 Dej                           4 – 0

Dia Guard Divino – La Boltă Alba Iulia                        0 – 2

FC Premiere Arad – Dia Guard Divino      1 – 1, 3 – 2 d.l.d

(Dia Guard Divino s-a clasat pe locul 3)

Grupa B:

MG Rekord Alba Iulia – Autoland Hosu                     3 – 2

Conexinstal Cluj – Autoland Hosu                               3 – 1

Autoland Hosu – CMC Baia Mare              1 – 1, 3 – 4 d.ld.

(Autoland Hosu s-a clasat pe locul 4)

Grupa F:

Autovip Garden – AC Luciano Arad         1 – 1, 3 – 2 d.l.d.

HNH Floreşti – Autovip Garden                 0 – 0, 2 – 0 d.ld.

Autovip Garden – FCSB Beiuş                                 1 – 0

(Autovip Garden s-a clasat pe locul 2)

Optimi:

Nordic Boys Baia Mare – Dia Guard Divino                0 – 4

Autovip Garden – Conexinstal Cluj                         4  – 0

Sferturi:

Dia Guard Divino – Autovip Garden                        0 – 1

Semifinale:

Autovip Garden – La Boltă Alba Iulia                           2 – 4

Finala mică:

Autovip Garden –  VLD Trans                                 4 – 2

Joc pentru locurile 5 – 8

Dia Guard Divino – MK Rekord Alba Iulia          4 – 3

Joc pentru locul 5

Dia Guard Divino – FC Premiere Arad      1 – 1, 3 – 2 d.ld.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I