Connect with us

FOTBAL

FOTO. Unirea Mirşid a câştigat la pas Cupa României


La o săptămână după ce a câştigat titlul, gruparea condusă de Călin Bereschi a cucerit şi faza judeţeană a Cupei României după o finală pe care a câştigat-o la pas cu CS Ileanda


În doar o săptămână, Unirea Mirşid şi-a mai adăugat două trofee în vitrina clubului. Mai întâi a câştigat campionatul Ligii a IV-a, iar la o săptămână distanţă a pus mână şi pe trofeul fazei judeţene a Cupei României. Adversară a fost CS Ileanda, o echipă care şi-a depăşit obiectivul prin faptul că a ajuns în finală.

În teren a fost o diferenţă mare de valoare între cele două combatante şi încă din minutul 11, campioana a deschis scorul. La finalizare a fost Ciprian Pavel, care a marcat cu o lovitură de cap din 4 m, după o centrare foarte bună a lui Cătălin Odenie.

Tot golgheterul campioanei a avut o acţiune bună şi din minutul 25 a făcut 2 – 0 după ce a scăpat singur spre poarta adversă şi a trecut de portarul Ciprian Petran. Gruparea de pe Someş a avut puţine situaţii când a ajuns în careul lui Claudiu Băican, însă şi când s-a apropiat de poarta adversă nu a fost suficient de periculoasă. Pe finalul primei reprize, Unirea Mirşid a marcat din nou.

Ciprian Pavel a reuşit tripla cu un şut în vinclu de la aproximativ 25 m. În minutul 42, Unirea Mirşid a fost din nou la finalizare, iar Bogdan Ciaca l-a surprins şi el pe portarul de la CS Ileanda cu un şut de la distanţă. Prima repriză s-a terminat cu 4 – 0, iar a doua repriză a devenit un joc de antrenament pentru Unirea Mirşid, în perspectiva jocurilor de baraj cu Viitorul Ulmeni.

Fără să forţeze, Unirea Mirşid a mai marcat în partea secundă, iar după ce a primit o pasă peste apărare, Alex Turcu a trimis o “scăriţă” şi l-a învins pe portarul Petran. Campioana a mai avut ocazii, dar şi două goluri anulate, în timp ce CS Ileanda a avut un şut pe poartă şi un corner.

S-a terminat 5 – 0, iar gruparea condusă de Călin Bereschi a reuşit eventul în Sălaj şi a câştigat a doua Cupă din istoria clubului, după cea din 2016.

Imediat după joc a avut loc fetivitatea de premiere oficiată de preşedintele AJF Sălaj – Daniel Sabou, vicepreşedintele Marius Cozma, dar şi secretarul Leontin Moga, ambele echipe primind câte o cupă, diplmă, dar şi medalii. Prin câştigarea fazei judeţene a Cupei României Unirea Mirşid a obţinut dreptul de a evolua în faza naţională, ediţia 2019 – 2020, care va începe în august cu prima etapă, în care campioana Sălajului  ar putea da peste o echipă de Liga a III-a.

Viitorul Ulmeni a ratat Cupa în Maramureş

În timp ce Unirea Mirşid a reuşit eventul în Sălaj, adversara de la barajul pentru Liga a III-a, Viitorul Ulmeni a ratat al doilea trofeu judeţean. Campioana din Maramureş a jucat finala fazei judeţene a Cupei României cu Progresul Şomcuta Mara, echipa cu care s-a luptat şi pentru câştigarea Seriei Sud din Liga a IV-a.

Viitorul Ulmeni a deschis scorul prin Sergiu Costin, dar până la pauză, Progresul Şomcuta Mare a egalat. În partea secundă, echipa din Şomcuta Mare a fost mai exactă şi a mai marcat de două ori reuşind să câştige cu 3 – 1 şi să obţină trofeul.


Unirea Mirşid – CS Ileanda           5 – 0 (4 – 0)

Au marcat: Ciprian Pavel (‘11, 25 şi 40), Bogdan Ciaca (‘42) şi Alex Turcu (‘51)

Unirea: Claudiu Băican (‘46 Sergiu Dalnoki) – Mihai Gaidoş, Ionuţ Blaga (cpt.), Dan Mureşan, Sergiu Bercean, Iustin Ardelean (‘46 Ciprian Bărnuţiu), Alexandru Puşcaş, Bogdan Ciaca, Sebastian Duma, Cătălin Odenie şi Ciprian Pavel (‘46 Alex Turcu). Rezerve: Vlad Tohat, Radu Blaga, Paul Pintea şi Mihai Bode. Antrenor: Vasile Jula. Delegat: Flore Pop

CS Ileanda: Ciprian Petran (‘75 Ciprian Naghi) – Daniel Costin, Horaţiu Vale, Raul Hossu, Andrei Petrice, Darius Cobliş, Vasile Roman (cpt.), Bogdan Pop, Andrei Ciurar, Andrei Vas şi Rareş Hossu (‘46 Andrei Iacob). Rezerve: Horaţiu Silvestru – Vlad Andrecan, Ionuţ Greblă, Cătălin Onica şi George Vas. Antrenor: Adrian Pop

Au arbitrat: Cătălin Morar (Zalău), asistenţi: Claudiu Coste (Surduc) şi Adrian Iancău (Derşida)

Observator AJF: Simion Corb (Zalău)

Jucătorul meciului: CIPRIAN PAVEL


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL