Connect with us

Ştiri din Sălaj

Investiție de peste 5.800.000 lei pentru modernizarea Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău


În data de 25 aprilie 2019, Municipiul Zalău a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Municipiul Zalău – etapa I Internat”


Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Obiectiv specific 4.5 – Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Durata implementării proiectului este de 14 luni de la data semnării contractului de finanțare, din care 12 luni reprezintă perioada de execuție a lucrărilor.

Termenul de finalizare a proiectului este 30.06.2020.

Valoarea totală a proiectului este de 5.858.322,29 lei.

Din aceasta, contribuția de la Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.953.792,01 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 757.638,78 lei, iar contribuția de la bugetul local este de 116.559,81 lei.

Obiectivul proiectului este creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

Pentru atingerea obiectivului, proiectul propune îmbunătățirea condițiilor de cazare în internatul Liceul Tehnologic Mihai Viteazul pentru 163 de beneficiari.

Vor fi amenajate 78 de camere cu două locuri, 4 camere cu un loc, 1 cameră pentru persoane cu dizabilități, 2 camere de oaspeți, 9 oficii, sala de mese, spalatorie, cabinet medical; fiecare cameră va avea baie proprie.

Toate încăperile vor fi dotate cu mobilier.

Vor fi înlocuite instalațiile termice, electrice și cele sanitare.

Întreaga clădire va beneficia de lucrări de creștere a eficienței energetice.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj