Connect with us

ALTE SPORTURI

AS Star aşteaptă sprijin de la Consiliul Local şi de la Consiliul Judeţean

După ce autorităţile locale şi judeţene ajută handbalul şi volei, oficialii de la noua echipă Zalăului speră ca şi baschetul să facă rezultate sub poalele Meseşului

 

În ultimele luni, baschetul de sub Meseş s-a mişcat mai rapid decât în ultimul deceniu. Noua echipă a Zalăului s-a înscris la Federaţia Română de Baschet, astfel că AS Star doreşte să se prezinte la startul ediţiei următoare a Campionatului Naţional de juniori!  Până atunci, formaţia antrenată de Mihai Mărieş doreşte să-şi măsoare forţele cu adversare redutabile, iar un prim eveniment important a fost amicalul cu campioana României – “U” Mobitelco Cluj, în care Andrei Mănăilă şi compania s-a impus clar, chiar în oraşul de pe Someş!

 

Acum, AS Star îşi face speranţe pentru un turneu internaţional, programat în Franţa, lângă Lyon, în perioada 10 – 14 iulie. Sălăjenii ar reprezenta România la Hexagon, la o competiţie la care sunt invitate zeci de echipe din Europa.  Din păcate, un mare impediment este costul deplasării, astfel că gruparea sălăjeană trebuie să scoată din buzunare vreo 4.000 de euro, din care transportul înseamnă 2.500 euro, iur cazarea 1.500 euro!

 

“În ultimele săptămâni, am tot căutat sponsori, dar nu s-a finalizat nimic, deşi Tenaris Silcotub şi Hanna Instruments s-au arătat deschise pentru o susţinere. Ancada Cluj a promis că ne va ajuta, cu materiale sportive şi vom intra într-un proiect.  Am făcut demersuri pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, dar nu avem încă un răspuns”, a declarat Mihai Mărieş pentru Sportul Sălăjean. Un semn a venit de la autorităţile locale, astfel că Ioan Tulai – directorul de patrimoniu al Primăriei – a promis că va găsi o locaţie pentru antrenamente.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI