Connect with us

Sporturi

Zalăul a găzduit două competiţii de tenis de masă


În oraşul de sub Meseş s-au desfăşurat la finele săptămânii trecute Top 12 la juniori III, competiţie rezervată celor mai buni 12 tenismeni din ţară, fete şi băieţi, dar şi Cupa 1 Iunie. Din păcate, la Top 12, niciun sălăjean nu a urcat pe podium, marea absentă a competiţiei fiind campioana de la CSM Zalău, Alesia Sferlea. În lipsa ei, Camelia Chira (foto) a cucerit locul 5


Secţia de tenis de masă de la CSM Zalău a devenit una prolifică după legitimarea orădencei Alesia Sferlea. Sportiva pregătită de Victor Puie a reuşit să cucerească medalie după medalie la competiţii importante din ţară, iar succesul ei i-a ambiţionat şi pe colegii ei mai mici de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

Însă, din cauza unor probleme personale, Alesia Sferlea nu a putut participa la Top 12, competiţie care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, tocmai la Zalău.

În perioada 1 – 2 iunie, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” a găzduit Top 12 la tenis de masă, competiţie rezervată celor mai buni 12 sportivi din ţară, la categoria de vârstă juniori III (11 – 12 ani). În organizarea competiţiei s-a implicat Federaţia Română de Tenis de Masă cu sprijinul CSM Zalău, AJTM Sălaj şi Primăriei municipiului Zalău. Timp de două zile, la Sala Sporturilor a fost un regal de tenis de masă, în care toţi copiii s-au luptat cu un singur gând, medalia de aur.

Din păcate, niciun reprezentant al judeţului Sălaj nu a reuşit să urce pe podiumul de premiere, iar competiţia feminină a fost câştigată de Mara Moca de la CSM Mediaş, pe locul doi clasându-se Cristina Sîngeorzan de la LPS Bistriţa.

Podiumul întrecerii feminine a fost completat de Andreea Jifcu de la CSS Slatina. Camelia Chira de la CSM Zalău a ocupat locul 5 la Top 12. Chiar dacă nu este o clasare pe podium, această performanţă este demnă de lăudat şi considerăm noi că este doar o chestiune de timp până când tânăra sălăjeancă va urca pe podium la competiţiile importante.

În ceea ce priveşte competiţia băieţilor, să spunem că pe locul 1 s-a clasat Patrick Anghel de la CSS Craiova, locul 2 fiind ocupat de Cristinel Podar de la LPS Bistriţa. Podiumul a fost închis de Rareş Cueşdean de la LTNM Târgu Secuiesc.

Totuşi, dacă la Top 12 sălăjenii nu au urcat pe podium, acest lucru s-a întâmplat la Cupa “1 iunie” care s-a desfăşurat de Ziua Copilului, tot la Zalău. Pentru această competiţie, tenismenii de la CSM Zalău şi ACS Dumbrăviţa au format o singură echipă, atât la fete, cât şi la băieţi. În întrecere feminină, echipa formată din cele două cluburi s-a clasat doar pe locul 3, în spatele formaţiilor CSM Vatra-Dornei şi CSM Moineşti.

La băieţi a fost mult mai bine, iar echipa formată din CSM Zalău şi ACS Dumbrăviţa a ieşit câştigătoare, pe locul 2 clasându-se CSS Odorheiul Secuiesc şi locul 3 a fost ocupat de CS Tapo Carei. În ceea ce priveşte întrecerile individuale, Vrăşmaş Ilinca a câştigat întrecere feminină, urmată de Fabiana Văideanu, ambele de la CSM Vatra Dornei.

Pe locul 3 s-au clasat Vasilica Sandu (CSM Moineşti) şi Szabo Timeea (ACS Dumbrăviţa). Raisa Cotoi de la CSM Zalău a ocupat locul 5, după ce a pierdut dramatic lupta cu Ilinca. La masculin, Patrick Rakoczi a câştigat locul 1, urmat în clasament de Kovacs Kristof, ambii de la ACS Dumbrăviţa.

Podiumul a fost completat de David Toro şi Sebok Marton, ambii de la CSS Odorheiul Secuiesc. David Bălănean de la CSM Zalău s-a clasat pe locul 5.

“David este o mare speranţă de viitor, are doar 7 ani. Mulţumim tuturor celor implicaţi în organizare şi copiilor arbitri, care au ajutat la buna desfăşurare şi firmelor Ianus şi Grup Firme Athos”, ne-a spus Victor Puie.

327 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi