Connect with us

TENIS

Tenismenii sălăjeni s-au remarcat la Cluj-Napoca


Patrick Bolduţ, Cezara But şi Mara Geiger au reuşit să urce pe podiumul de premiere de la Cupa Transilvania din oraşul de pe Someş


Tenisul de câmp este un sport greu, în care de multe ori te lupţi cu morile de vânt şi cu siguranţă necesită multă muncă şi efort pentru a ajunge la performanţă, spre deosebire de alte sporturi.

Însă, în judeţul Sălaj sunt destui care aleg această cale mai dificilă, în speranţă că într-o zi o să ajungă pe zgura de la Roland Garros sau pe iarba de la Wimbledon. Sigur, la nivel de seniori, judeţul Sălaj nu se poate lăuda cu asemenea performanţe, însă, copiii din judeţ care practică acest sport speră să ajungă acolo, pe cele mai importante scene.

Însă, până acolo este cale lungă, iar prima dată, aceştia trebuie să se descurce în competiţiile de copii, la diverse turnee din ţară. Unii au demonstrat că au un potenţial mare, iar antrenorii le văd un viitor strălucit, aici ne referim la Oana Flonta (CSM Zalău) care a ajuns deja la lotul naţional, la Eric Verdeş (CSM Zalău) sau Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău).

Vin tare din urmă alţi sportivi precum Cezara But (ACS Sergiu Carp Tennis Club) sau Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu Silvaniei), cele două sportive obţinând numeroase clasări pe podium la competiţii naţionale. De altfel, cele două au reuşit acest lucru şi în weekend-ul trecut, când au participat la Cupa Transilvaniei de la Cluj-Napoca.

Cele două sportive din Sălaj au concurat la categoria de vârstă 14 ani, acolo unde ambele au fost capi de serie, But a fost numărul 2, în timp ce Geiger a fost favorita numărul 3.

Având acest statut, cele două tenismene din judeţul nostru au beneficiat de primul tur liber, astfel că au intrat în competiţie direct în sferturile de finală. În această fază a competiţiei, şimleuanca Mara Geiger a dat peste Dull Maria de la CSU Târgu Mureş, sportivă pe care a învins-o fără drept de apel, în două seturi, 6 – 2, 6 – 1.

Nici Cezara But nu a întâmpinat probleme în duelul pe care l-a avut de disputat cu Claudia Cadar de la CS Sănătatea Satu Mare şi sălăjeanca s-a impus tot în două seturi, 7 – 5, 7 – 6 (0). În faza semifinalelor s-au calificat toţi cei patru capi de serie, astfel că orice era posibil.

În primul duel, Denisa Şandru – principala favorită, de la TC Sun Alba Iulia a reuşit să o învingă pe Mara Geiger, scor 6 – 3, 6 – 2 şi din păcate, nici Cezara But nu s-a calificat în finala competiţiei, fiind eliminată de Giulia Butnariu de la CS Tennis Elp Bistriţa, scor 5 – 7, 6 – 7 (3). Ulterior, competiţia a fost câştigată de Şandru, cele două sălăjence fiind nevoite să se mulţumească cu locul 3.

La competiţia din Cluj-Napoca, judeţul Sălaj a mai avut un reprezentant, este vorba despre Patrick Bolduţ de la ACS Tennis Pro Zalău. Sălăjeanul a participat în cadrul categoriei de vârstă 10 ani, categorie la care au fost înscrişi şase tenismeni. Organizatorii i-au împărţit în două grupe, urmând ca cei doi câştigători de grupă să se înfrunte pentru marele trofeu.

Patrick Bolduţ a făcut parte din grupa B, alături de Ştefan Chindriş şi Philip Morar. Sălăjeanul a “făcut legea” în grupă şi a câştigat ambele meciuri. 4 – 2, 4 – 0 în faţa lui Chindriş şi 4 – 0, 4 – 1 în faţa lui Morar. Pentru marele trofeu, Bolduţ s-a duelat cu Robert Cuşnir de la CS Vektor Sibiu. Sibianul a reuşit să se impună în două seturi, iar Patrick Bolduţ a fost nevoit să se mulţumească cu locul 2.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS