Connect with us

Ştiri din Sălaj

S-a închis focarul de Pestă Porcină Africană de la Măeriște


Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a emis marţi, 4 iunie, ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 16 februarie, într-o exploatație din localitatea Doh, comuna Măeriște


Închiderea focarului are la bază actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis în 4 iunie de către DSVSA Sălaj – Circumscripția Sanitar – Veterinară Zonală Șimleu Silvaniei  şi înregistrat la Primaria comunei Măerişte.

Prin acest act se consemnează faptul că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave, sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere.

Totodată, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană (PPA) pe raza județul Sălaj.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj