Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO şi VIDEO. Sute de copii s-au întrecut la Mini Exatlonul de la Jibou


Sub privirile a sute de oameni, copiii s-au întrecut în probe asemănătoare celebrului show Exatlon România, la competiţia denumită “Ziua Micilor Războinici”, fiind încurajaţi de pe margini atât de familii, precum şi de foştii concurenţi prezenţi pe Stadionul “Rapid” din oraş. Evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local a avut loc sâmbătă, 1 iunie, şi va rămâne o amintire de neuitat pentru jibouani


Ziua de sâmbătă, 1 iunie, va rămâne în memoria multor copii din judeţul Sălaj ca fiind o zi plină de aventură, cu probe de concurs, ziua în care s-au întâlnit cu “războinicii” de la Exatlon România şi ziua în care la rândul lor, au devenit “războinici”.

Toate aceste lucruri au fost posibile datorită unor oameni cu suflet mare, care s-au implicat şi au făcut demersurile necesare pentru ca de Ziua Copilului, la Jibou să aibă locul un mini Exatlon. La iniţiativa jibouanului Doru Meseşan – fost concurent la Exatlon România, Primăria şi Consiliul Local Jibou, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj au pus la cale un inedit concurs, precum celebrul show de la Kanal D, totul pentru copiii de toate vârstele!

În acest sens, pe Stadionul “Rapid” din Jibou, organizatorii au aranjat un traseu de concurs asemenea celebrului show. DJST Sălaj s-a implicat în organizarea traseului, precum şi a competiţiei propriu zise. Concursul a stârnit atenţia copiilor din întreg judeţul, iar sâmbătă, chiar de Ziua Copilului, la ora 11.00, la start s-au aflat sute de copii din Jibou, dar şi din alte comune şi alte oraşe din Sălaj.

Organizatorii au programat trei categorii de vârstă, la fete şi băieţi, pentru elevii din ciclul primar, pentru cei din ciclul gimnazial şi pentru cei mai mari, elevii de liceu. Sub privirile unei asistenţe foarte numeroase, acţiunea în care au fost implicaţi sute de copii din tot judeţul s-au întrecut pentru medalii.

Surpriza din partea organizatorilor pentru copii a fost prezenţa unor foşti concurenţi de la Exatlon România, în frunte cu jibouanul Doru Meseşan, alături de care au mai fost prezenţi Ana Mihaela Popescu, Ana Otvos, Iulian Pîtea, Ciprian Silaşi şi Corina Petruţ, aceştia fiind priviţi ca adevăraţi eroi de copiii prezenţi pe Stadionul “Rapid”.

Cei 6 “războinci” au făcut mai multe demonstraţii, după care s-a dat startul competiţiilor. În timpul probelor, cei mici au fost încurajaţi de familii, dar şi de foştii concurenţi ai celebrului show de la Kanal D. Atmosfera a fost întreţinută de Adrian Fărcaş – directorul executiv de la DJST Sălaj, iar în timpul pauzelor, un grup de majorete a făcut spectacol.

“Activitatea desfăşurată la Jibou în weekend a fost un eveniment superb. Am fost uimită că aproape toţi locuitorii acelui mic orăşel au fost prezenţi la Stadionul din Jibou pentru a ne vedea şi pentru a participa la traseele organizate de Primăria Jibou, de Doru Meseşan şi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj. Chiar am avut fiori când am văzut câţi oameni au fost şi mai ales când am văzut acei copii cu dizabilităţi care şi-ar fi dorit să poată participa şi nu puteau. Eu cred şi susţin că acei copii sunt eroi şi nişte mari campioni că se luptă cu viaţa şi ştiu ce înseamnă greul. Mi-aş dori să mai particip la astfel de evenimente pentru că îmi place să aduc zâmbete pe buzele oamenilor”, ne-a declarat “războinica” Ana Mihaela Popescu.

La final, organizatorii au oferit premii constând în medalii şi tricouri din partea DJST Sălaj şi diplome şi cupe din partea Primăriei Jibou.

Costurile pentru implementarea traseului au fost asigurate din fondurile Primăriei şi Consiliului Local Jibou. De asemenea, cei şase foşti concurenţi la Exatlon România au primit din partea organizatorilor plachete cu portretele lor desenate.

“Prezenţa a fost una numeroasă, însumându-se peste 450-500 de elevi participanţi şi peste 500 de părinţi şi spectatori. A fost o acţiune sportivă foarte reuşită şi foarte interesantă la care au fost prezenţi invitaţi, foşti concurenţi la renumitul concurs sportiv Exatlon România: Doru Meseşan, Ciprian Silaşi, Iulian Pîtea, Ana Popescu, Ana Otvos şi Corina Petruţ. Felicitări tuturor elevilor participanţi”, a spus Adrian Fărcaş – director executiv DJST Sălaj.

Evenimente de acest gen au mai avut loc şi în Constanţa, acolo unde au participat “războinicii” din sezonul 2, alături de Ana Mihaela Popescu, Cosmin Marin şi Ana Stamen din sezonul 3, dar şi la Bucureşti, evenimentul din capitală desfăşurându-se aproximativ în aceeaşi perioadă cu cel din Jibou.

Cu o seară înainte, pe scena de pe platoul din spatele Primăriei Jibou a fost organizat şi un spectacol artistic cu invitaţi de marcă, precum DJ Project şi Ela Rose sau DJ Rynno & Sylvia. Prezentatorii show-ului au fost Georgiana Marinescu, Diana Andreea Gherman  şi Vlad Paşcalău, iar la spectacolul de la Jibou a fost prezent şi Radu Pietreanu de la Vacanţa Mare. Să spunem că vremea nu a ţinut cu organizatorii, care s-au mobilizat exemplar şi imediat au “mutat” show-ul în Casa de Cultură din oraş.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj