Connect with us

Ştiri din Sălaj

Caravana „Cultură’n Șură” pornește la drum prin Sălaj


Ediţia de anul acesta a caravanei teatrale „Cultură’n Șură” debutează cu trei repretentaţii a spectacolului „Cerere în căsătorie” în trei sate din județul Sălaj; Ortelec, Nadiş şi Şumal


A devenit deja o tradiție ca odată cu venirea verii, caravana teatrală „Cultură’n Șură” să-și înceapă turneul anual prin satele românești.

Proiectul continuă un parteneriat de tradiţie cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, pentru a duce gratuit spectacole de teatru în mediul rural.

Caravana a început în anul 2013, la iniţiativa regizorului Victor Olăhuţ.

Această nouă ediție debutează cu 3 reprezentații ale spectacolului „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov în 3 sate din județul Sălaj.

Traseul caravanei este următorul:

  • 6 iunie, ora 21:00 – Ortelec, Zalău;
  • 7 iunie, ora 21:00 – Nadiș, Cehu Silvaniei;
  • 9 iunie, ora 21:00 – Șumal, comuna Marca

„Cerere în căsătorie”, în regia lui Victor Olăhuț a fost produs în parteneriat cu Teatrul de Artă din București și a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru „Comic 7B” din Buzău, ediția 2016.

George Constantinescu a obținut premiul pentru cel mai bun rol masculin în cadrul aceluiași festival, pentru interpretarea personajului „Ivan Vasilievici”.

Distribuția este completată de Valentin Cristian Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, și Florentina Năstase, actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, nominalizată, de-a lungul carierei, atât la premiile UNITER cât și la Gala Premiilor Gopo, dedicată filmului românesc.

În data de 8 iunie spectacolul va avea o reprezentație specială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, într-un spațiu special amenajat pentru a păstra specificul proiectului, respectiv în șura „Valea Vinului” din cadrul Muzeului Satului.

„Cu emoții de nestăpînit, un moșier merge la vecinul său ca să-i ceară fata în căsătorie. Construit în filigran, personajul lui George Constantinescu se naște din mii de gesturi, plecări și reveniri și o anxietate cît casa. Pînă să ajungă la cerere, cei doi tineri se ciondănesc pe tema unui colț de moșie. Al cui e? Al lui sau al ei? Și uite așa tot romantismul se duce pe apa sîmbetei, în problemele funciare. (…) Iar situațiile se rostogolesc ca bobii de porumb curățați de fată.”, „Dragoste sau război?” o cronică de Cristina Rusiecki

Detalii despre proiect și despre traseul complet al caravanei din această ediție pot fi găsite pe pagina www.culturansura.ro sau pe pagina de facebook /culturansura.

Proiectul este finanţat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Parteneri: ADCO Zalău, Primăria Comunei Marca, Teatrul PODUL, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising

Partener media: Radio România Cultural

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj