Connect with us

FOTBAL

Final de carieră şi pentru arbitrul Gabriel Bârjac!


După o carieră de 20 de ani ca şi arbitru divizionar, dintre care 10 ani în Liga 1, asistentul zălăuan va oficia duminică pentru ultima dată în ligile superioare. Bârjac este delegat la un joc din ultima etapă a play-out-ului Ligii 1, eşalon în care a arbitrat peste 80 de jocuri


Săptămâna retragerilor în arbitrajul sălăjean. După ce “centralul” Paul Unimătan se va retrage din fenomen şi sâmbătă va arbitra pentru ultima dată un joc din Liga a II-a, duminică, “agaţa fanionul în cui” şi asistentul Gabriel Bârjac, cel care în ultimii 10 ani a făcut parte din Lotul A.

Chiar dacă are 43 de ani şi ar mai fi putut arbitra în Liga 1 până la finalul anului 2020,Gabriel Bârjac a luat decizia ca odată cu finalul acestui sezon să pună punct carierei de la nivel înalt, fiind forţat şi de unele probleme medicale.

“Este un moment foarte dificil, după ce activitatea din ultimii 23 de ani s-a învârtit în jurul arbitrajului. Evident este un moment emoţionant şi nu mi-a fost uşor să iau această decizie. Regulamentul îmi mai permitea să arbitrez încă un an şi jumătate în Liga 1, dar nişte probleme de sănătate mă împiedică să fiu la cel mai înalt nivel. I-am transmis şi preşedintelui CCA, fiindcă nu vreau să păcălesc arbitrajul şi am anunţat Comisia Centrală că mă voi retrage odată cu finalul acestui sezon”, ne-a declarat Gabriel Bârjac.

Zălăuanul a promovat în anul 1999 în Lotul C, iar din 2003 a făcut parte din Lotul B şi a arbitrat la nivelul ligii secunde.

Deşi concurenţa pentru Liga 1 a fost mare, Bârjac a reuşit să promoveze în Lotul A prin examen, în anul 2009 şi timp de aproape 10 ani a arbitrat peste 80 de jocuri la acest nivel.

“Sunt foarte mulţumit de ce am realizat în arbitraj, având în vedere că am activat 20 de ani ca şi arbitru divizionar şi 10 ani în Liga 1. Eu zic că nu este puţin şi aş vrea ca arbitrii tineri care vin din spate chiar să îmi depăşească performanţele”, a mai spus asistentul zălăuan, care duminică va arbitra pentru ultima dată în Liga 1, la un joc din play-out.

Zălăuanul va rămâne în fenomen şi după partida de duminică, urmând să fie alături de arbitrajul sălăjean.

“Îmi este foarte greu să stau departe de arbitraj. Este o activitate pe care am iubit-o şi o iubesc foarte mult, dar nu pot să spun acum cu certitudine sub ce formă voi mai fi în fenomen, ca arbitru activ sau ca şi observator. Cu siguranţă voi fi în cadrul arbitrajului sălăjean dacă îmi va permite sănătatea”, a mai spus Gabriel Bârjac.

Gabriel Bârjac a debutat în Liga 1 pe 10 aprilie 2010 la partida dintre Universitatea Craiova şi Astra.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL