Connect with us

FOTBAL

Fluier final pentru arbitrul Paul Unimătan


După 20 de ani de carieră, dintre care 14 ani în ligile superioare, “centralul” zălăuan se retrage din arbitraj, iar la final de săptămână va arbitra pentru ultima dată, la un joc de Liga a II-a


De-a lungul anilor, Sălajul s-a putut mândri cu arbitri buni la nivel naţional, iar unul dintre aceştia a fost Paul Unimătan, cel care a început această “meserie” în anul 1999.

Din anul 2005, Unimătan a promovat în Liga a III-a, iar de atunci a activat în ligile superioare timp de 14 ani.

“Centralul” zălăuan a avut şi o perioadă foarte bună, între anii 2009 – 2015 când a fost în Lotul A, astfel că în cei şase ani a arbitrat peste 40 de meciuri în prima ligă.

Din 2015 şi până în prezent, zălăuanul a fost în Lotul B şi a activat la nivelul ligii secunde, eşalon în care îşi va şi încheia cariera.

Această decizie a fost luată de câteva săptămâni, astfel că Paul Unimătan i-a anunţat pe cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor că la finalul sezonului se va retrage din fenomen.

În etapa de la finalul săptămânii, zălăuanul va arbitra pentru ultima dată în ligile superioare, urmând să fie delegat la un joc din ultima etapă a Ligii a II-a.

“Chiar dacă mai puteam să arbitrez trei ani la nivel de Liga a II-a, am hotărât să pun capăt carierei de arbitraj şi consider că pentru mine este mai bine aşa. Este un moment mai greu, dar sunt mulţumit de ce am realizat în arbitrajul românesc, în cei 14 ani în care am activat în ligile superioare. Consider că mi-a fost de ajuns, dar sper să vină din spate arbitrii tineri care să îmi depăşească realizările mele. Îmi este greu să cred că voi mai arbitra la Liga a IV-a, din moment ce am renunţat să mai arbitrez în Liga a II-a”, ne-a declarat arbitrul în vârstă de 37 de ani, care în acest an a avut o prezenţă redusă în Liga a II-a şi a arbitrat doar un joc, cel dintre Ripensia Timişoara şi ASU Poli Timişoara.

Paul Unimătan a debuta în Liga 1, pe 23 mai 2009, la jocul dintre CS Otopeni – Poli Iaşi, iar ultimul meci la acest nivel l-a mai oficiat pe 30 aprilie 2015, la confruntarea dintre Gaz Metan Mediaş şi Oţelul Galaţi.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 29 mai.

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Muncitor hanna

    30 May 2019 at 11:16

    Din câte am înțeles a fost deja la interviu de angajare la Hanna instrument.

  2. CFRISTUL DIN 1965

    30 May 2019 at 13:36

    mai spagar ca unimatan mai rar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL