Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sava Negrean Brudaşcu, decorată de preşedintele României!


În semn de înaltă apreciere a carierei artistice importante, Klaus Iohannis i-a conferit îndrăgitei interpretă de muzică populară Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler


Considerată una dintre doamnele muzicii populare din ţara noastră, sălăjeanca Sava Negrean Brudaşcu a primit recunoştinţa preşedintelui României pentru întreaga carieră de artist şi interpret de muzică populară.

Astfel, în zilele trecute, domnul Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a interpretei originare din judeţul Sălaj.

“În semn de înaltă apreciere a carierei artistice importante dedicate muzicii populare româneşti, a sensibilităţii şi pasiunii interpretării, precum şi pentru dăruirea cu care a promovat valorile folclorice româneşti, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Sava Negrean Brudaşcu, artist, interpret de muzică populară”, se arată într-un comunicat emis de Administraţia prezidenţială.

Sava Negrean Brudaşcu s-a născut în anul 1947 într-o familie săracă din comuna Buciumi, dar o familie cu frică de Dumnezeu.

A învăţat să cânte în corul bisericii din sătucul de la poalele Munţilor Meseş. Dragostea faţă de muzică şi faţă de folclor, dublate de un talent înnăscut, au făcut ca Sava Negrean Brudaşcu să devină cunoscută şi recunoscută în ţară şi în străinătate ca o valoroasă interpretă de muzică populară ardelenească.

A devenit celebră mai ales prin melodia “Mă cunosc că-s sălăjancă”.

Dar, doamna muzicii populare a fost deosebit de apreciată şi pentru cântecele pline de patriotism, precum “Doamne ocroteste-i pe români”, “Noi suntem români” sau “Hai să-ntindem hora mare”.

Să mai spunem faptul că aceasta nu este şi prima distincţie primită de sălăjeni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, la începutul anului 2018, preşedintele României a conferit Ordinul “Meritul pentru Învăţămant” în grad de Ofiţer Şcolii Gimnaziale “Horea” din Cizer, pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc.

Vezi AICI mai multe pe acest subiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 




More in Ştiri din Sălaj