Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Patru sălăjeni, sancţionaţi pentru pescuit în perioada de prohibiţie


Cei patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani au fost depistaţi la pescuit pe lacul Vîrşolţ şi în zona bălţii minei Sărmăşag


Vineri, 24 mai, în jurul orei 15.00, mai multe persoane au fost depistate în timp ce pescuiau în zona lacului de acumulare Vârşolţ.

Persoanele în cauză, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, domiciliaţi în localitatea Vârşolţ, au fost sancţionate contravenţional, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru „pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.”

De asemenea, pentru aceeaşi faptă, un bărbat de 34 ani din comuna Bobota, a fost sancţionat contravenţional după ce a fost depistat duminică, 26 mai, în jurul orei 11.00, în timp ce pescuia în zona bălţii minei Sărmăşag.

Cuantumul total al amenzilor aplicate de jandarmi a fost de 2.400 de lei.

Reamintim că măsura de prohibiţie pentru pescuit, în anul 2019, s-a stabilit pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Pescuit și Vânătoare