Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Năpradea s-a modernizat iluminatul public în toată comuna


Printr-un proiect depus pe PNDL 2, instituţia condusă de Vasile Fodor a beneficiat  de 500.000 de lei prin care a modernizat iluminatul public. Astfel, lămpile vechi au fost înlocuite cu LED-uri şi chiar dacă numărul corpurilor de iluminat s-a mărit semnificativ, Primăria face o economie importantă la facturile de electricitate


În comuna Năpradea, infrastructura a lăsat de dorit, dar din 2012, de când în fotoliul de primar a ajuns Vasile Fodor, lucrurile s-au mişcat într-o direcţie bună.

S-a pus la punct infrastructura, iar mai întâi s-au asfaltat drumurile comunale, după care a început un proiect pentru asfaltarea străzilor din localităţile Năpradea şi Cheud.

Dezvoltarea infrastructurii continuă la Năpradea, comună care din această primăvară se poate lăuda şi cu un sistem de iluminat public modern.

Printr-un proiect depus pe PNDL 2, administraţia locală a beneficiat de 500.000 de lei, astfel că lămpile vechi din toate satele au fost înlocuite cu LED-uri.

Numărul corpurilor de iluminat s-a mărit semnificativ, astfel că s-a ajuns la 560 de lămpi pe LED-uri.

Cu toate acestea, Primăria Năpradea va face o economie importantă la facturile de electricitate, faţă de anul trecut când iluminatul public funcţiona cu lămpi vechi.

“Proiectul a fost început în toamna anului trecut şi s-a finalizat cu bine în această primăvară. Nu a fost o investiţie foarte mare, valoarea fiind de 500.000 lei, dar a fost un proiect foarte important şi util”, ne-a informat primarul Vasile Fodor.

În cadrul proiectului, numărul corpurilor de iluminat s-au suplimentat cu 190 de bucăţi.

Cu toate acestea, autorităţile locale sunt încântate, deoarece se poate observa o economie considerabilă la facturile de electricitate.

“Chiar dacă am mărit numărul corpurilor de iluminat, am scăzut cheltuielile la facturile de electricitate. Şi nu mai vorbesc de calitatea iluminatului public, care este mult mai bună, mai ales că pe drumul judeţean am montat corpuri de 60 waţi”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

Lucrările la proiect s-au şi finalizat, iar în aceste zile urmează să aibă loc recepţia. Dacă pe drumul judeţean s-au montat LED-uri din stâlp în stâlp, pe străzile din sate şi pe uliţe, corpurile de iluminat se regăsesc tot pe al doilea stâlp, însă lumina este de o calitate superioară, astfel că de această investiţie, locuitorii comunei Năpradea sunt foarte mulţumiţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj