Connect with us

FOTBAL

FOTO. Sporting Zalău a câştigat la pas derby-ul cu Voinţa Derşida şi a revenit pe primul loc în Seria Vest din Liga a V-a


Duelul dintre primele două clasate s-a terminat cu o victorie clară a formaţiei zălăuane, care s-a impus cu 5 – 2, într-un meci în care au ieşit în evidenţă clujenii Dumitru Moga şi Cristian Loghin. După această victorie, Sporting a revenit în fotoliul de lider şi are prima şansă la câştigarea Seriei Vest din Liga a V-a


Chiar dacă a avut şi un avans de 8 puncte faţă de Voinţa Derşida, Sporting Zalău a început să tremure pentru primul loc după ce adversarii au reuşit să recupereze această diferenţă. Astfel, înaintea derby-ului de sâmbătă, Sporting şi Voinţa erau la egalitate de puncte, dar Derşida era în fotoliul de lider datorită unui golaveraj mai bun.

Gruparea zălăuană s-a pregătit din timp pentru acest joc, iar de două etape şi-a întărit semnificativ lotul prin aducerea clujenilor – Cristian Loghin şi Dumitru Moga – cei care au experienţă şi în ligile superioare. Din start, la echipă s-a văzut un mare plus, iar cei doi au făcut diferenţa şi în derby-ul de sâmbătă, când Sporting a câştigat la pas, în faţa unei asistenţe numeroase.

Zălăuanii au început tare, iar Alexandru “Duţu” Pop a deschis scorul încă din minutul 4. Defensiva celor de la Derşida a fost visătoare, iar două minute mai târziu, Rareş Groze a dus scorul la 2 – 0. Împinsă de la spate de fani, Voinţa a revenit în joc în urma golului lui Silviu Gorgan, din minutul 24, dar la pauză, Sporting avea tot un avantaj de două goluri, după ce Cristian Loghin a făcut 3 – 1 în minutul 39.

Şi în partea secundă, echipa condusă de Alin Pop şi Robert Goie a fost superioară adversarului, iar Sporting a mai marcat prin Cristian Loghin şi Rareş Groze. S-a terminat 5 – 2, după ce Voinţa a mai redus din diferenţă prin Ionuţ Borz, iar după acest rezultat Sporting a revenit în fotoliul de lider.

Cu patru etape înaintea finalului de campionat, gruparea zălăuană are prima şansă la câştigarea Seriei Vest şi la promovarea în Liga a IV-a, având un avans de 3 puncte faţă de echipa din Derşida.

 

Sporting Zalău – Voinţa Derşida 5 – 2 (3 – 1)

Au marcat: Alexandru Pop (4), Rareş Groze (6 şi 77) şi Cristian Loghin (39 şi 68), respectiv Silviu Gorgan (24) şi Ionuţ Borz (90)

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL