Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Consider că HC Zalău a terminat campionatul pe locul 7”


Chiar dacă echipa sa a încheiat Liga Naţională pe locul 8, fiind depăşită în clasament de Gloria Buzău datorită avantajului meciurilor directe pe care îl are gruparea din Buzău, antrenorul Zalăului este de părere că formaţia zălăuană merita să fie pe locul 7, făcând referire la modul cum s-au desfăşurat cele două partide dintre HC Zalău şi Gloria Buzău


Zece victorii, trei remize şi 11 înfrângeri este bilanţul lui HC Zalău în stagiunea 2018 – 2019 din Liga Naţională, pe care echipa zălăuană a terminat-o pe locul 8. După ultima rundă, gruparea de sub Meseş a fost egalată la puncte de Gloria Buzău şi chiar a fost depăşită în clasament de gruparea din Buzău, care are avantajul meciurilor directe.

La finalul meciului de la Braşov, Gheorghe Tadici a tras câteva concluzii după această stagiune şi în mare parte s-a declarat mulţumit, fiind de părere că locul 7 se cuvine echipei sale, având în vedere anumite conjuncturi legate de cele două jocuri dintre HC Zalău şi Gloria Buzău.

“Consider că am terminat campionatul pe locul 7. Suntem la egalitate de puncte cu Gloria Buzău, iar meciurile directe cu cei de la Buzău nu au nicio relevanţă. Am pierdut la ei la un gol, iar la Zalău a fost acel meci care s-a terminat cum s-a terminat. Nu pot să spun lucrurilor pe nume, deoarece aş fi chemat la Comisia de Disciplină. Cu lotul pe care l-am avut la dispoziţie sunt foarte mulţumit de ce am reuşit în acest campionat. Cu jucătoare care au avut salarii mult mai mici decât cele de la echipele care sunt în spatele nostru, am făcut meciuri bune şi am jucat de la egal la egal chiar şi cu echipele din primele locuri”, ne-a declarat Tadici.

Cât despre ultimul joc, cel de Braşov, antrenorul de la HC Zalău consideră că diferenţa s-a făcut la greşelile tehnice şi ratările Zalăului. Tehnicianul este de părere că gruparea de sub Tâmpa a fost mult mai motivată în acest joc, mai ales că a avut şi o miză specială, calificarea în Cupa EHF.

“Ne-am dus cu speranţe la Braşov şi am încercat să facem un joc bun, fiindcă ştiam că aveam nevoie de un punct pentru a fi siguri de locul 7. Corona Braşov a fost mai motivată, fiindcă la ei a fost în joc calificarea în Cupa EHF. Am avut nişte greşeli tehnice şi ratări multe în situaţii de unu la unu, ceea ce a făcut ca adversarele să conducă la o diferenţă mare la pauză. Este adevărat că au fost şi alţi factori care au dus la această diferenţă. În repriza a doua ne-am revenit, dar a fost prea târziu. Într-un moment psihologic, în minutul 55, la 21-19, Dana Abed-Kader care a jucat bine, a ratat un 7 m, a ratat şi din situaţie de unu la unu. Corona s-a dus la 3 goluri pe final de meci şi a fost greu să mai revenim. În apărare, Irimia şi Severin au avut o evoluţie slabă, iar la 23 – 21 a mai fost o pasă la intercepţie a lui Popescu, care s-a repliat prost. Dar până acolo, Popescu a fost cea mai bună jucătoare a echipei şi în apărare, dar şi în atac. Teodora Popescu este marele câştig din acest retur de campionat. În schimb, Severin nu a mai fost atât de funcţională după turneul de la Bistriţa. Probabil, i-a dăunat şi titlul de cea mai bună apărătoare”, a precizat  Tadici.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Dan

    25 May 2019 at 19:18

    corecta analiza . Sa vedem la anul ce o sa fie ! medalia de bronz in Cupa Romaniei a fost peste asteptari !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL