Connect with us

Ştiri din Sălaj

Și în sport, ca și în politică


În sport există multe tipuri de echipe care se luptă, unele mereu favorite la titlu, la câştigarea campionatului sau a unei Cupe Mondiale, altele de pluton, iar unele sunt echipe care poartă denumirea de “underdog”, formaţii ce provoacă surprize neaşteptate, reuşind să câştige când aproape nimeni nu se aştepta şi dând peste cap casele de pariuri


Pe plan internaţional amintim de recenta câştigare a Premier League de către Leicester City, a Campionatului European de fotbal din 2004 de către echipa Greciei sau obţinerea medaliei de aur la baschet de către echipă Argentinei la Olimpiadă din 2004.

Pe plan intern CFR Cluj tocmai şi-a adjudecat al 5-lea titlu din istorie, obţinerea primul titlu în sezonul 2007-2008, şocând fotbalul românesc.

La fel şi în politică, există partide sau candidaţi care reuşesc să obţină un rezultat bun la urne, inprevizibil pentru majoritatea caselor de sondare.

Cel mai recent exemplu este cel al noului preşedinte al Ucrainei, un actor de televiziune, fără şanse reale la începutul campaniei.

Putem aminti aici şi pe preşedintele SUA, Donald Trump, cel care a dat peste cap toate sondajele posibile.

În politica românească underdog-ul acestor ani a fost evident partidul Uniunea Salvaţi România – USR.

La alegerile locale din Bucureşti, din iunie 2016, pe atunci Uniunea Salvaţi Bucureştiul, obţinea la urne 30% din voturi devansând partide că PNL, PMP sau ALDE. Mai târziu în acelaşi an, la alegerile parlamentare din decembrie, obţinea la nivel naţional aproape 10% şi locul 3 la numărul de parlamentari.

La alegerile europarlamentare din această duminică, Alianţa 2020 USR PLUS este cotată cu şansa a 3-a, având la casele de pariuri o cotă de 10.

Pentru un parior adevărat, căruia îi place politica, nu există un “pariu” mai bun pentru el şi pentru România decât să voteze cu Alianţa 2020 USR PLUS – putem ajunge pe primul loc!

Alianţa 2020 USR PLUS are cea mai bună listă posibilă de candidaţi, având pe primele locuri un fost prim ministru şi comisar european – Dacian Ciolos, pe trei foşti miniştri: Cristian Ghinea, Dragoş Tudorache şi Nicolae Pâslaru, pe exotica franţuzoaică-româncă Clotilde Armând, şi pe diplomatul Nicolae Stefănuţă – reprezentant al Parlamentului European în Congresul american de la Washington.

Restul listei cuprinde manageri de top, activişti civici, oameni implicaţi în comunitate.

Obiectivele Alianţei 2020 USR PLUS în Parlamentul European

Noi credem că Uniunea Europeană este şansa istorică a României la prosperitate, normalitate şi stabilitate. România e puternică atunci când Europa e puternică, România e prosperă atunci când Europa e prosperă.

Vrem să aducem Europa în România. Vrem conectarea ireversibilă a României la valorile europene ale democraţiei şi statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranţa, bunăstarea şi prosperitatea europeană. De aceea, ne asumăm un angajament pentru o Românie democratică, prosperă şi puternică în Uniunea Europeană, cu trei obiective principale:

• Recâştigarea încrederii în viitorul României, ca parte a Uniunii Europene, printr-o activitate credibilă, respectată de reprezentare a României în Parlamentul European.

• Asigurarea dezvoltării economice, prin atragerea de investiţii şi absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea agriculturii şi satului românesc, a infrastructurii şi a antreprenoriatului şi crearea de locuri de muncă bine plătite.

• Bunăstare şi creşterea calităţii vieţii, prin asigurarea unor servicii de sănătate, de educaţie şi sociale la standarde europene. Ai încredere în underdog-ul alegerilor de duminică şi fă cea mai bună alegere pentru viitorul Românie în Parlamentul European.

Votează echipa Alianţei 2020 USR PLUS – locul 2 pe buletinul vot!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj