Connect with us

FOTBAL

Şimleul Silvaniei are o echipă campioană naţională


Echipa băieţilor la fotbal unificat a reuşit să câştige pentru al doilea an la rând Campionatul Naţional de fotbal unificat în 7


În perioada 17 – 19 mai, la Sibiu s-a disputat turneul final al Campionatului Naţional de fotbal unificat în 7, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal şi Fundaţia Special Olympics din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. La turneul de la Sibiu au participat nu mai puţin de 16 echipe, formate din peste 200 de sportivi şi sportive cu şi fără dizabilităţi intelectuale.

Echipele au în lot 11 jucători (6 sportivi Special Olympics şi 5 parteneri, fără dizabilităţi). Se joacă 7 contra 6 (4 sportivi Special Olympics şi 3 parteneri), două reprize de câte 12 minute, pe teren redus. La turneul de la Sibiu, judeţul Sălaj a fost reprezentat de două echipe din Şimleu Silvaniei, una la băieţi şi una la fete. Cele două echipe au fost formate din elevi cu cerinţe educative speciale ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Şimleu Silvaniei, în parteneriat cu elevi ai Şcolii Gimnaziale “Silvania” şi Şcolii Gimnaziale “Horea” din oraşul de sub Măgura.

După ce echipa băieţilor din Şimleu Silvaniei a devenit campioană naţională în 2018 la categoria 12 – 14 ani, şimleuanii au repetat isprava şi au câştigat Campionatul Naţional şi în 2019. Această performanţă a elevilor din Şimleu a fost posibilă sub îndrumarea profesorilor Viorel Sim, Ivan Iambor şi Mariana Faur.

În ceea ce priveşte echipa feminină, să spunem că fetele au participat în premieră şi echipa de fotbal unificat în 7 a ocupat locul VI din 12 echipe. Participanţii au primit medalii, trofee şi mingi din partea Federaţiei Române de Fotbal şi a Fundaţiei Special Olympics din România.

“Mulţumiri conducerii celor trei şcoli pentru tot sprijinul acordat. Mulţumim mult sponsorilor care an de an sunt alături de echipe, domnul Sorin Câmpan, doamna Florica Ardelean, domnul Herea Puşcaş Janos, domnului Marius Pop şi domnului Silviu Sălăjan”, se arată într-un comunicat al ISJ Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL