Connect with us

TENIS

FOTO. Recital de tenis de câmp la Zalău


Sportivi din 6 judeţe s-au întrecut la a treia ediţia a Business Center Zalău OPEN, competiţie ce face parte din Circuitul Tenis Partener. Turneul de la Zalău s-a desfăşurat la şase nivele la simplu şi trei nivele la dublu


La finalul săptămânii, circuitul Tenis Partener a ajuns la Zalău. Asociaţia Sportivă Tennis By Bogdan Cuceu, în parteneriat cu Primăria Zalău şi cu sprijinul Business Center Zalău, Boglar Champ şi Cronos Impex SRL a organizat a treia ediţie a Business Center Zalău OPEN, categoria turneului fiind Gold.

Competiţia a stârnit un mare interes din partea practicanţilor “sportului alb” şi la start s-au aflat nu mai puţin de 90 de participanţi, veniţi din şase judeţe ale ţării, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maremureş, Cluj şi Mureş. Meciurile s-au desfăşurat la Baza Sportivă a Primăriei Zalău.

Turneul a propus şase nivele la simplu şi trei nivele la dublu. La nivelul 4 au fost înscrişi 10 jucători, iar după meciurile disputate, în finala au ajuns sălăjeanul Andrei Plescan şi clujeanul Alin Veia. Cel din urmă a avut câştig de cauză, după ce a trecut în două seturi, 6 – 3, 7 – 5 de Plescan.

La nivelul 5 au participat nu mai puţin de 17 sportivi, iar finala a fost una sută la sută sălăjeană, între Alexandru Puiu din Zalău şi Daroczi Albert  din Jibou. După două seturi disputate, Puiu s-a impus cu 6 – 2, 7 – 5  şi şi-a adjudecat trofeul.

Nivelul 6 a fost cel mai populat şi nu mai puţin de 20 de jucători s-au duelat pentru medalia de aur mult râvnită. În cele din urmă, după multe meciuri spectaculoase, în ultimul act s-au calificat Liviu Petrean şi Ioana Lung, ambii din Zalău. Primul a avut câştig de cauză, după o victorie în două seturi, 6 – 2, 6 – 2.

După ce a participat la primul turneu şi a câştigat primul trofeu, Daniel Sitaş a sperat la un succes şi pe “teren propriu”. Participant la nivelul 7, alături de alţi 15 sportivi, zălăuanul s-a calificat până în finala competiţiei, acolo unde s-a duelat cu orădeanca Denisa Cherecheş. În ultimul act, s-a resimţit oboseala la Sitaş şi sportiva din Oradea s-a impus cu 7 – 5, 6 – 4.

La nivelul 8, competiţia a fost dominată de tânăra speranţă a tenisului sălăjean, Eric Verdeş. În total 8 jucători s-au duelat pentru primul loc, iar sportivul de la CSM Zalău a avut câştig de cauză, după o finală câştigată cu 6 – 0, 6 – 2 în faţa lui Mihai Grec din Zalău.

Dacă la primele nivele s-au jucat în sistem eliminatoriu, la nivelul 9 au fost înscrişi 4 jucători, Bogdan Chivu, Victor Beu, Andrei Brisc şi Sergiu Carp, iar cei patru au jucat sistem turneu, fiecare cu fiecare. Zălăuanul Andrei Brisc a fost de neoprit şi a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile. Pe locul 2 s-a clasat Sergiu Carp, podiumul fiind completat de Victor Beu.

În ceea ce priveşte competiţiile de dublu, la nivelul 6 au participat 8 echipe, competiţia fiind câştigată de cuplul Alin Mercea – Andrei Mărcuş, după o victorie cu 6 – 3, 7 – 5 în faţa perechii Viorel Cuceu – Corneliu Bălănean.

La nivelul 7, dintre cele 5 echipe participante, în finala au ajuns perechile Cezara But – Sergiu Carp şi Dan Ruzici – Ioan Hodrea. Primia pereche, formată din elevă şi antrenor a ieşit victorioasă după un meci ce s-a întins în trei seturi, 7 – 6 (5), 5 – 7, 10 – 7.

La nivelul 8 au participat 4 echipe, finala fiind câştigată de cuplul Andrei Brisc – Eric Verdeş. Cei doi sălăjeni s-au impus în faţa cuplului format de Blaj – Chivu, în două seturi, 6 – 3, 6 – 2.

La  final, organizatorii au oferii premii constând în diplome şi medalii în valoare de aproximativ 5.000 de lei. La festivitatea de premiere au fost prezenţi din partea Primăriei Zalău, Alexandru Pura – director patrimoniu.

Sursa foto: Lucian Milaş

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ANONIM

    6 September 2019 at 21:02

    NU PREA MA OCUP SA PRIVESC TENIS DE CAMP …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS