Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou a câştigat din nou pe Gîlgău Arena. GALERIE FOTO


În urma unui duel încins, cu răsturnări de scor şi multe faze de poartă, gruparea pregătită de Ciprian Roja a reuşit să dea lovitura la Gîlgău Almaşului, pentru al doilea an la rând. Tânărul Vasile Ilieş a fost eroul Jiboului, fiind autorul golului victoriei. De cealaltă parte, acest eşec a tăiat orice urmă de speranţă celor de la Dumbrava că ar mai putea cuceri un nou titlul judeţean


Întotdeauna duelurile dintre Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou au fost adevărate derby-uri şi de nenumărate ori au avut loc dispute foarte încinse, unele chiar decisive în lupta pentru titlul judeţean. De fapt, anul trecut, jibouanii au reuşit să câştige în ultima etapă pe Gîlgău Arena şi a trimis titlul la Mirşid.

De această dată, situaţia a fost asemănătoare, iar Dumbrava era obligată să câştige pentru a mai spera la titlu. Sub privirile a peste 400 de spectatori veniţi atât de la Jibou, cât şi din localităţile din apropiere, începutul de meci a fost unul de vis pentru echipa pregătită de Marius Paşca.

Astfel, după numai trei minute, Ciprian Nagy a fructificat o centrare venită de pe partea stângă şi a deschis repede scorul. De altfel, primul sfert de oră a fost unul dominat de elevii lui Marius Paşca, însă, modificările au apărut în lotul Dumbravei şi nu pe tabelă. Astfel, în urma unui duel mai aprins cu Vlad Buda, Marius Cheţa s-a accidentat şi a fost nevoie să părăsească terenul, ajutat de colegii Dragoş Covaci şi Alex Pop.

Locul fundaşului echipei din Gîlgău Almaşului a fost luat de Răzvan Sabou, Ciprian Nagy a fost folosit fundaş stânga, iar Ionuţ Gîrbouan a făcut pereche în centrul defensivei cu Dragoş Covaci.

Însă, după doar câteva minute,  Vlad Buda a restabilit egalitatea pe tabelă, după un lob de efect de la marginea careului de 16 m. La acest scor, Dumbrava a fost echipa mai periculoasă, însă Alex Pop a şutat pe lângă poartă dintr-o situaţie favorabilă.

Totuşi, eforturile gazdelor au fost răsplătite în ultimul minut al primei reprize. Dumbrava a beneficiat de o lovitură liberă, lateral dreaptă, în apropiere de careul de 16 m, fază contestată vehement de oaspeţii din Jibou. Din această fază fixă, Flaviu Bărnuţiu a profitat de o ieşire eronată a lui Adrian Noţigan şi a marcat în urma unei lovituri de cap.

După revenirea de la cabine, Alex Pop a ratat inexplicabil din 6 m, iar la faza imediat următoare, Vlad Buda a luat o acţiune pe cont propriu şi după ce a trecut de Ciprian Nagy în partea dreaptă de atac, a pătruns în careu şi l-a învins pentru a doua oară pe Mihai Lung. Imediat elevii lui Marius Paşca au replicat prin Flaviu Bărnuţiu, însă, şutul mijlocaşului a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Adrian Noţigan.

Totuşi, s-a făcut 3 – 2, după ce Florin Săstraş a pasat decisiv pentru Mihai Brînduşe care a marcat cu poarta goală. Însă, câteva minute mai târziu, Săstraş şi-a bătut joc de o fază la care Dumbrava putea închide meciul şi în situaţie de 2 contra 1, a pasat eronat, iar gazdele au irosit o şansă bună de a închide jocul.

Cum ocaziile în fotbal se răzbună, pe final Jiboul a fost echipa mai periculoasă şi Mihai Moş a fost aproape să egaleze,  lovitura lui de cap a fost parată de Mihai Lung, cel care a parat şi un şut al lui Ionuţ Jeler din interiorul careului. Până la urmă, jucătorul venit la Jibou după desfiinţarea celor de la CS Crasna a fost omul potrivit la locul potrivit şi după o lovitură liberă executată de Vlad Paşcalău, mingea a ajuns la Jeler care a egalat la 3, iar finalul meciului a fost unul incendiar.

Totuşi, în minutul 90+1, tânărul Vasile Ilieş a dat lovitura pe Gîlgău Arena şi a adus Jiboul pentru prima dată în avantaj în acest joc. Avea să fie şi golul victoriei, deoarece un minut mai târziu, Flaviu Bărnuţiu a ratat o ocazie rarisimă şi nu a nimerit spaţiul porţii din interiorul careului.

S-a terminat 3 – 4, iar supărarea în tabăra gazdelor a atins cote maxime şi nervii au fost întinşi la maxim. Este pentru al doilea an la rând când Rapid Jibou se impune pe Gîlgău Arena şi spulberă visul Dumbravei de a cuceri un nou titlu judeţean.

Sigur, mai sunt două etape, însă şansele echipei pregătite de Marius Paşca la un nou titlu judeţean sunt infime. Dumbrava trebuie să câştige tot, jocul de sâmbătă cu Unirea Mirşid la două goluri diferenţă şi cel din ultima etapă cu Silvania Cehu Silvaniei şi are nevoie ca Unirea Mirşid să piardă în ultima etapă la Bocşa.


Dumbrava Gîlgău – Rapid Jibou 3 – 4 (2 – 1)!

Au marcat: Ciprian Nagy (‘3), Flaviu Bărnuţiu (‘45) şi Mihai Brînduşe (‘63), respectiv Vlad Buda (‘25 şi 49), Ionuţ Jeler (‘80) şi Vasile Ilieş (‘90+1)

Dumbrava: Mihai Lung – Marius Rus (cpt.), Marius Cheţa (‘15 Răzvan Sabou – ‘71 Florin Săstraş), Dragoş Covaci, Ionuţ Gîrbouan, Marius Haiduc, Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu, Ciprian Nagy, Mihai Brînduşe şi Alex Pop. Rezerve: Marius Groza – Răzvan Solomonean şi Sebastian Turbucean. Delegat: Aurel Pintican. Antrenor: Marius Paşca

Rapid: Adrian Noţigan – Vlad Paşcalău, Cristian Ţurcaş, Major Robert, Vlad Lazăr, Mihai Molnar (‘46 Doru Noje), Raul Brînduşe (‘60 Vlad Berbecar), Vlad Buda, Andrei Teglaş (‘46 Ionuţ Jeler), Răzvan Meleg (‘70 Vasile Ilieş) şi Mihai Moş. Rezervă: Ionuţ Chechedi. Antrenor: Ciprian Roja

Au arbitrat: la centru: Kovacs Szabolcs, asistenţi: Kopriva Tamas şi Kopriva Zsolt (toţi trei din Carei)

Observator AJF: Nicolae Danciu (Zalău)

Jucătorul meciului: VASILE ILIEŞ


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL