Connect with us

FOTBAL

Un teren de fotbal din Sălaj a fost “înghiţit” de apele Someşului


Râul Someş a ieşit din matcă şi a inundat sute de hectare de terenuri agricole, dar şi un teren de fotbal pe care urma să-şi desfăşoare activitatea o echipă din Seria Est a Ligii a V-a


Luna mai a fost una dintre cele mai ploiase din ultimii ani. Din cauza ploilor abundente, atât Valea Zalăului, dar mai ales râul Someş s-au revărsat.

Faptul că Someşul a ieşit din matcă ne-a îngrijorat pe toţi, dar mai ales pe cei care locuiesc în comunele de pe Valea Someşului, deoarece sute de hectare de teren agricol au fost inundate. Din fericire, până în prezent, apa nu a ajuns şi în gospodăriile oamenilor care speră care vremea să se îmbunătăţească în zilele următoare.

Este foarte bine că apa nu a ajuns în gospodăriile oamenilor, însă, nu putem spune acelaşi lucru despre un teren de fotbal, care a fost pur şi simplu “înghiţit” de ape.

Practic, doar barele se mai zăreau şi te anunţau că acolo, sub ape, se află un teren de fotbal.

Este vorba despre cel din localitatea Ciocmani, aflat în apropierea Someşului. Localitatea este reprezentată în competiţiile oficiale ale AJF Sălaj de Dumbrava, echipă care evoluează cu succes în Seria Est din Liga a V-a.

“Terenul de fotbal de la Ciocmani a fost inundat complet şi apa a fost de aproape o jumătate metru pe el”, ne-a spus Dorel Vancea, primarul comunei Băbeni.

De doi ani de la înfiinţare, ciocmănenii îşi dispută jocurile de pe teren propriu pe terenul de fotbal al vecinilor de la Viitorul Băbeni.

În ultimii doi ani, cei de la echipă au făcut eforturi mari pentru ca suprafaţa de joc să arate bine şi în ultima perioadă, iarba a fost cosită de mai multe ori. Terenul este amplasat în apropiere de râul Someş şi în acest an îşi propun să-l inaugureze, pentru a-şi putea desfăşura activitatea acolo.

“A ieşit apa pe terenul de fotbal, dar începe să se retragă. Sperăm să nu fie foarte afectată suprafaţa de joc. Ne-am făcut teren şi am investit foarte mult şi ar fi păcat. De vreo 20 de ani nu a mai ieşit apa cum a ieşit acum, însă, nu avem ce face, cu natura nu ne putem pune”, ne-a spus şi Gheorghe Neagotă, delegatul echipei Dumbrava Ciocmani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL