Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sute de hectare de teren agricol se află sub ape


În urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Sălajului, râul Someş şi Valea Zalăului s-au revărsat şi pe lângă faptul că sute de hectare de teren agricol au fost inundate, apa a ajuns şi în mai multe gospodării


Vremea rea parcă nu se mai termină, iar sălăjenii trăiesc un adevărat coşmar. Ploile abundente din această lună au provocat inundaţii, cum oamenii din judeţul nostru nu au mai văzut de mult. A plouat atât de mult, încât Valea Zalăului s-a revărsat şi mai multe gospodării din localităţile Sălăjeni şi Sărmăşag au fost inundate.

Cum ploile au continuat să curgă, s-a întâmplat ce era mai rău, iar râul Someş a ieşit din matcă, inundând sute de hectare de teren agricol. Peste 150 de ha de teren agricol din localitatea Chizeni s-au aflat sub ape, la fel şi peste 400 de ha de teren agricol din localitatea Fodora.

Din păcate, terenurile agricole au fost inundate şi în comuna Letca, cele mai grave înregistrându-se în localităţile Letca şi Lemniu, conform primarului comunei Letca.

“În comuna Letca, casele sunt destul de departe de Someş, că altfel era o mare nenorocire, deoarece apele râului s-au revărsat pe terenurile agricole din apropiere şi câteva zeci de hectare sunt inundate, în localităţile Lemniu şi Letca”, a declarat Dorel Man – primarul comunei Letca.

Inundaţiile au ajuns şi în comuna Băbeni

Nici localităţile din comuna învecinată nu au scăpat de inundaţii, iar şi aici au fost înregistrate zeci de hectare de teren agricol care s-au aflat sub apă. Apele Someşului s-au revărsat şi pe terenul de fotbal de la Ciocmani.

Problemele în comuna Băbeni au început să apară ieri după amiază, iar cele mai afectate localităţi din comună sunt Cliţ, Ciocmani şi centrul comunal.

Din fericire, apa nu a ajuns în gospodăriile oamenilor. Conform, ultimelor informaţii, apele sunt în stagnare.

“Având în vedere condiţiile meteorologice din ultimele zile, echipaje mixte, cadre ISU Sălaj şi personal SGA au monitorizat râul Someş în zonele UAT-urilor Gâlgău, Rus, Ileanda, Letca şi Lozna. În urma monitorizărilor au fost identificate mai multe terenuri agricole inundate”, se arată într-un comunicat al ISU Sălaj.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj