Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a început să “mişte” pe piaţa transferurilor


“Avem discuţii cu 7 – 8 jucătoare, iar cu trei dintre ele aproape că ne-am înţeles. Pe mine mă interesează să aducem jucătoare de perspectivă, dar şi care să aducă un plus la echipă”, a spus Gheorghe Tadici


Ediţia 2018 – 2019 din Liga Naţională s-a terminat sâmbătă, iar în perioada următoare, handbalistele de la HC Zalău se vor putea bucura de vacanţă, după un sezon încărcat, în care formaţia zălăuană a susţinut 32 de partide în toate competiţiile.

Dacă jucătoarele se vor bucura de o perioadă liberă, cel puţin până la începutul lunii iulie, conducerea are de lucrat intens până la reunirea lotului, mai ales că HC Zalău are nevoie de întăriri la nivel de lot.

Deja patru jucătoare s-au despărţit de formaţia zălăuană, este vorba de Raluca Irimia, Roxana Szollosi, Paula Teodorescu şi Valentina Panici, dar lista ar putea continua, mai ales că extrema Cristiana Nica este dorită insistent de Măgura Cisnădie, formaţie la care s-a transferat şi “căpitanul” Zalăului.

Multe dintre echipele de primă ligă s-au şi întărit pentru stagiunea următoare, dar nici HC Zalău nu se lasă pe tânjeală, astfel că gruparea zălăuană a început să “mişte” pe piaţa transferurilor.

Deocamdată HC Zalău nu a semnat niciun contract nou, însă în această periadă Gheorghe Tadici se află în tratative cu mai multe handbaliste.

“Cu orice jucătoare cu care vrei să porţi tratative, imediat îţi şi vorbeşte de impresari. Multe dintre ele nici bine nu au terminat junioratul şi deja au impresari. Avem discuţii cu 7 – 8 jucătoare, iar cu trei dintre ele aproape că ne-am înţeles. Pe mine mă interesează atât jucătoarele de perspectivă, dar şi jucătoarele care să aducă plus la echipă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În condiţiile în care nu beneficiează de un buget atât de mare precum alte grupări din Liga Naţională, HC Zalău nu poate “investi” foarte mult în transferuri. Totuşi, Zalăul ar putea avea în lot şi jucătoare străine din sezonul următor, pentru a face faţă cu brio nivelului din această competiţie în care mai toate grupările au apelat şi la jucătoare din afara ţării.

“Fiecare ar vrea să transfere jucătoare de mare valoare şi cu experienţă, dar noi nu ne permitem să urcăm standardul contractelor, deoarece în ultimii 6 ani, nici bugetul nostru nu a crescut foarte mult. Poate undeva cu 5 – 8%. Degeaba <latră> unii şi alţi, fiindcă dacă este să vorbim de buget, trebuie prima dată să ne uităm la echipele din spatele nostru, care au avut bugete de două ori mai mare ca şi al nostru. În aceste condiţii îţi permiţi să aduci jucătoare de valoare. Cea mai sigură jucătoare cu care discutăm este din străinătate, dar pentru noi este ultima opţiune să aducem jucătoare din afara ţării”, a mai spus Tadici.

 

 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Ana

    24 May 2019 at 9:24

    Rezolva profesorul si transferarile necesare. Se stie : ” El tace si face “. Stati linistiti! Zalaul este important in prima liga, cat mai este el la echipa . Dar oare cat …?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL