Connect with us

DIVIZIA A1

EXCLUSIV. CS Volei Municipal l-a pierdut şi pe Rareş Bălean


Cel mai bun produs al voleiului sălăjean din ultimii ani pleacă de la Zalău, dar părăseşte şi Divizia A1. Internaţionalul român a semnat un contract cu cea mai titrată formaţie din Germania


Rareş Bălean (n. 8 iulie 1997) e de departe cel mai bun produs al şcolii de volei de la poalele Meseşului din ultimul deceniu.

Nelipsit de la loturile naţionale de juniori, tineret, voleibalistul în vârstă de doar 21 de ani şi-a confirmat valoarea şi la Naţionala Românei, cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului European, după 24 de ani!

Deşi a evoluat bine sub tricolor, dar şi la echipa de club pe posturile de extremă şi universal, Bălean nu a primit prea multe şanse la CS Volei Municipal.

Astfel, talentatul voleibalist a fost de mai multe ori rezervă, fiind preferaţi jucători străini…

Nemulţumit de modul în care a fost tratat la el acasă în ultimii doi ani, Rareş Bălean nu a dorit să îşi mai prelungească angajamentul cu noua vicecampioană a României.

Aflat la final de contract, voleibalistul a cântărit ofertele care în ultima perioada l-au asaltat şi a decis să se despartă de CS Volei Municipal.

Noua destinaţie a internaţionalului român este VfB Friedrichshafen, cea mai titrată formaţie din Germania.

Altfel spus, o formaţie la care au mai evoluat şi antrenat mai mulţi români. Unul dintre voleibaliştii care au făcut performanţă acolo a fost chiar zălăuanul Adrian Gontariu, în timp ce Bogdan Tănase – noul antrenor de la CS Volei Municipal – a fost antrenor secund, la fel ca şi zălăuanul Aurel Vlaicu.

În ultimul sezon, în lotul celor de la VfB Friedrichshafen s-a aflat un alt român, e vorba de Adrian Aciobăniţei.

Multiplă campioană a Germaniei, VfB Friedrichshafen a ratat în acest sezon titlul, după ce a fost depăşită în finala mare de Berlin Recycling Volleys (scor 3 – 2).

Vicecampioana României îl pierde astfel pe “diamantul” cel mai de preţ, după ce Zalăul a rămas şi fără Răzvan Mihalcea.

Vom reveni cu amănunte pe acest subiect.

2443 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1