Connect with us

JUNIORI

PERFORMANŢĂ. Voleiul sălăjean încă mai respiră! Sălajul are două dintre cele mai bune 6 echipe de minivolei din ţară


Echipa de la Academia “Lazăr Marius” a avut o prestaţie de excepţie la turneul final şi a reuşit să treacă de faza grupelor, fiind eliminată cu greu în semifinale de CSS Lapi Dej, după ce zălăuanii au avut 2 – 1 la seturi. “Academicienii” au terminat pe locul 4, fiind învinşi în finala mică. Cealaltă echipă sălăjeană calificată la turneul final, CSS Zalău a avut de asemenea un turneu final reuşit şi s-a clasat pe locul 6


Performanţă de excepţie reuşită de cele două echipe sălăjene care reprezintă judeţul Sălaj în Campionatul Naţional de minivolei. Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău şi CSS Zalău au reuşit să se califice la turneul final, turneu pe care oraşul de sub Meseş l-a găzduit la finalul săptămânii trecute.

Însă, cele două echipe sălăjene nu s-au mulţumit doar cu această calificare şi au avut evoluţii bune, aspirând la medalii. Opt echipe s-au calificat în ultima fază a Campioantului Naţional, acestea fiind împărţite în două serii. Din Seria I au făcut parte CTF Mihai I Bucureşti, CSM Bucureşti, CSS Lapi Dej şi CSS 2 Baia Mare, în timp ce Seria a II-a a fost formată din CSS Zalău, Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău, CSS Botoşani şi CSS “Avram Iancu” Ştei.

S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două echipe clasate în fiecare serie aveau să obţină calificarea în semifinale, jucând încrucişat.  Meciurile din prima serie s-au desfăşurat la sala de sport a Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, în timp ce jocurile din cealaltă serie au fost găzduite de sala de sport a Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”.

Atât CSS Zalău, cât şi Academia de Volei “Lazăr Marius”, au debutat cu o victorie la turneul final, însă rezultatele înregistrate ulterior au făcut ca ultimul meci din grupă, în care s-au duelat cele două echipe din Zalău, să stabilească şi echipa calificată în semifinale, pentru locurile 1 – 4.

După un prim set foarte echilibrat, “academicienii” au avut câştig de cauză şi tot elevii lui Marius Lazăr s-au impus şi în următoarele două seturi, pentru o victorie cu 3 – 0 în faţa echipei pregătite de Dan Onuţe.

Mai multe detalii, dar şi declaraţiile celor doi antrenori, în ziarul Sportul Sălăjean din 22 mai.


Rezultatele înregistrate la turneul final de la Zalău:

Seria a II-a:

CSS Zalău – CSS “Avram Iancu” Ştei 3 – 1 (-16, 22, 22, 21)

A.V. Lazăr Marius – CSS Botoşani 3 – 1 (23, -9, 14, 22)

CSS Ştei – A.V. Lazăr Marius               3 – 0 (18, 20, 25)

CSS Botşani – CSS Zalău      2 – 3 (-19, – 14, 19, 19, -9)

CSS Botoşani – CSS Ştei                1 – 3 (7, – 16, -2, -19)

CSS Zalău – A.V. Lazăr Marius      0 – 3 (-24, -19, -12)

 

Semifinale 1 – 4:

CSS Lapi Dej – A.V. Lazăr Marius 3 – 2 (-22, 19, -21, 20, 10)

CSM Bucureşti – CSS Ştei              3 – 1 (5, 13, -17, 13)

Semifinale 5 – 8:

CSS 2 Baia Mare – CSS Zalău 1 – 3 (-17, -16, 15, -22)

CTF Mihai I Bucureşti – CSS Botoşani 3 – 1 (18, 22, -16, 20)

 

Finala mică:

A.V. Lazăr Marius – CSS “A. I.” Ştei 1 – 3 (-20, -7, 24, -17)

 

Finala mare:

CSM Bucureşti – CSS Lapi Dej 3 – 1 (14, -17, 19, 20)

 

Clasament final:

1. CSM București

2. CSS LAPI DeJ

3. CSS Avram Iancu Ștei

4. ACS A.V. Lazăr Marius Zalău

5. CTF Mihai I București

6. CSS Zalău

7. CSS Botoșani

8. CSS 2 CNE Baia Mare


Academia de Volei “Lazăr Marius”: Robert Gal, Denis Rus, Mario Ochiş, Bogdan Buciu, Bogdan Popa, Răzvan Bordaş, Tudor Lazea, Cezar Brânduşan, Luca Santavan, Darius Orţan, Cezar Abraham, Patrick Verdeş, George Magyar şi Dragoş Niculescu. Antrenor: Marius Lazăr

CSS Zalău: Raul Boieş, Vlad Pop, Daniel Dascăl, Raul Şandor, Szabo Dony, Tudor Ardelean, Andrei Ielciu, Darius Pop şi Ionuţ Ciontoş. Antrenor: Dan Onuţe


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in JUNIORI