Connect with us

HANDBAL

O fostă jucătoare de la HC Zalău ajunge la campioana României


După o experienţă de un sezon în Ungaria, la Kisvardai, handbalista Ana Maria-Dragut (Savu) s-a transferat la SCM Rm. Vâlcea, cu care va juca în Liga Campionilor


În cariera sa, Ana Maria Dragut (Savu) a evoluat la mai multe echipe din Liga Naţională, precum HCM Roman, Dunărea Brăila, Neptun Constanţa sau Unirea Slobozia, dar jucătoarea s-a consacrat la HC Zalău, echipă pentru care a jucat timp de doi ani, în perioada 2016 – 2018.

Cu gruparea de la poalele Meseşului, Ana Maria-Dragut a reuşit să cucerească medalia de bronz, iar în Cupa EHF a ajuns în sferturile de finală. Tot de la HC Zalău a fost convocată la echipa naţională, în premieră, iar cu lotul de senioare a participat la două turnee finale.

În vara trecută, jucătoarea s-a despărţit de HC Zalău şi a plecat în Ungaria, la Kisvardai, dar după un sezon va reveni în Liga Naţională. Pentru jucătoarea de 29 de ani, această revenire este una foarte importantă, având în vedere că internaţionala a semnat un contract tocmai cu campioana SCM Rm. Vâlcea şi din toamnă va juca în grupele Ligii Campionilor.

Pe lângă Dragut, Vâlcea a mai transferat alte cinci jucătoare de top. Este vorba de Marta Batinovic (29 ani), de la Buducnost Podgorica, componentă a naţionalei Croaţiei, Mireya Gonzales (27 ani), de la Siofok, componentă a naţionalei Spaniei, câştigătoare a Cupei EHF în acest sezon, Kristina Liscevic (29 ani), de la Team Esjberg, componentă a naţionalei Serbiei, finalistă a Cupei EHF în acest sezon, Asma Elghaoui (27 ani), de la Siofok, componentă a naţionalei Ungariei, câștigătoare a Cupei EHF în acest sezon şi Mădălina Zamfirescu (24 ani) de la Debrecen, componentă a naţionalei României.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL