Connect with us

Ştiri din Sălaj

ALERTĂ MAXIMĂ. Râul Someş a ieşit din matcă! GALERIE FOTO


Ploile nu se mai opresc în judeţul Sălaj şi în majoritatea localităţilor din judeţ sunt probleme cu inundaţii. Mai mult, miercuri dimineaţă, Someşul a ieşit din matcă şi a afectat peste 500 de ha de teren agricol


Ploile nu se mai opresc, iar inundaţiile le dau bătăi de cap sălăjenilor. Miercuri dimineaţa, o inundaţie a fost sesizată la beciul unei case de pe strada Traian, din Jibou. Beciul a fost complet inundat pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, adâncimea apei fiind de aproximativ un metru.

Pompierii Jibouani au intervenit cu două motopompe transportabile pentru evacuarea apei din beci.

La scurt timp, pompierii au fost înştiinţaţi că accesul pe podul de la Rogna (comuna Ileanda) este blocat de inundaţii, iar la faţa locului a intervenit un echipaj al IPJ Sălaj, dar şi SVSU Ileanda. Garda de Intervenţie Ileanda s-a deplasat la podul de la Rogna.

Din păcate veştile proaste au continuat, iar în urmă cu câteva minute, ISU Sălaj ne-a informat că râul Someş a ieşit din matcă, iar în localitatea Chizeni (comuna Gâlgău), din primele estimări sunt afectate aproximativ 150 de ha de teren agricol, iar în localitatea Fodora din aceeaşi comună, Someşul a inundat aproximativ 400 de ha de teren agricol.

Situaţia operativă este în dinamică.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj