Connect with us

Feminin

O victorie cât un campionat pentru “U” Olimpia Cluj!


Gruparea clujeană a devenit matematic noua campioană a României. De fapt, “olimpicele” au câştigat pentru a noua oară consecutiv campionatul intern, după o victorie la scor în faţa celor de la Fortuna Becicherecu Mic


Liga 1 Feminin a intrat deja în partea a doua a campionatului. După un sezon regulat dominat categoric de “U” Olimpia Cluj, alături de clujence, în play-off au ajuns Fortuna Becicherecu Mic şi Heniu Prundu Bârgăului.

Ultimele două s-au duelat în prima etapă din play-off, jocul încheindu-se cu victoria bănăţencelor, iar duminică, 19 mai a venit momentul ca Fortuna să se deplaseze la Cluj-Napoca, pentru duelul cu “U” Olimpia. Cele două s-au întâlnit şi în semifinalele Cupei României cu doar câteva zile înainte, iar echipa din judeţul Timiş a avut câştig de cauză, calificându-se în premieră în finala competiţiei.

În campionat, altele au fost datele problemei, iar “U” Olimpia a surclasat Fortuna cu 7 – 0, devenind, şi matematic, campioana României pentru a noua oară consecutiv.

“După victoria de azi nu mai contează risipa de energie pentru a menține clubul acolo unde ne-am obișnuit suporterii,  munca zilnică pentru a asigura bugetul, sau ironiile unor jucătoare care au învățat abc-ul fotbalului la Cluj și care și-au creat un nume în sport pe spinarea lui Mirel Albon. Mă gândesc cu drag și încredere  la Andreea Voicu și Adina Giurgiu care au fost în tribune alături de noi azi, la mămica Mia Ganea care a spus prezent la apelul Ioanei, la Melinda Nagy și Lavinia Boandă care, deși accidentate, au fost alături de echipă, la caracterul frumos al Teodorei  Meluță și al Ralucăi Borodi, sau la faptul ca Beatrice Tărășilă tace și face de când a dat Bucureștiul pe Cluj….. Nu-mi amintesc câte goluri a dat Beatrice pentru noi, însă azi am simțit că va intra cu tot cu minge în poartă….. Aș vrea să mulțumesc fiecăreia dintre fete pentru determinare, Mariei Neacșu că s-a dedicat echipei, sau Oanei Negrea că și-a “donat” plămânii clubului, dar consider că cel mai important este mesajul  transmis azi de întreaga echipă. L-am auzit la final, pe teren, la vestiare și l-au prins deja și Adina Borodi, sau Botojel Cristina :  “U” Olimpia suntem noi, niciodată locul doi!”, a declarat Alin Cioban – preşedintele executiv al “U” Olimpia Cluj, pentru site-ul oficial al clubului.

În ceea ce priveşte celelalte turnee, în care au loc jocurile de clasament, să spunem că în turneul pentru locurile 4 – 6, Universitatea Galaţi este lider, în timp ce în turneul pentru locuri 7 – 9, momentan Independenţa Baia Mare se află pe primul loc, având un avans de 5 puncte faţă de următoarea clasată.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin