Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Horoatu Crasnei s-a extins reţeaua de drumuri asfaltate


După ce în 2017 au finalizat 5.4 kilometri din Drumul Comunal DC 77 ce face legătura între Horoatu Crasnei şi Şeredeiu, autorităţile locale au mai terminat în acest an încă un tronson de aproape un kilometru, chiar în satul Şeredeiu. Au fost lucrări serioase, fiind nevoie şi de consolidarea văii, cu ziduri din beton


Şi în mediul rural, o infrastructură rutieră nu mai este un lux ci o necesitate, iar după acest aspect s-au ghidat şi autorităţile locale din Horoatu Crasnei.

Această comună este condusă din 2012 de către Florian Sur, care împreună cu echipa din Primărie a încercat  să prioritizeze lucrările, iar mai întâi a mizat pe asfaltarea drumurilor.

Fiind o comună întinsă şi cu multe uliţe din unele sate chiar pe vale a fost şi greu de lucrat, dar   cu toate acestea, la Horoatu Crasnei s-a extins reţeaua de drumuri asfaltate.

Prin PNDL 1 a fost finalizat drumul comunal DC 77, dintre Horoatu Crasnei şi Şeredeiu, iar în 2017 a fost terminată o porţiune de 5.400 de m.

Din toamna anului trecut şi până în această primăvară s-a mai lucrat pe o zonă importantă din satul Şeredeiu, astfel că a mai fost asfaltat un tronson de 980 m, chiar pe vale.

Au fost lucrări serioase, fiind nevoie şi de construirea unor ziduri betonate pentru a consolida valea, dar efortul a meritat, deoarece acum se poate circula pe asfalt până la căpătul satului, chiar şi atunci când plouă torenţial.

“Am finalizat proiectul de asfaltare a drumului comunal dintre Horoatu Crasnei şi Şeredeiu, pe o distanţă de 5.400 de m, care a fost prin PNDL 1, dar am continuat prin PNDL 2, tot pe DC 77, cu încă 980 m. Acest proiect este finalizat în proporţie de 99% şi în aceste zile vom avea recepţia”, ne-a informat primarul Florian Sur.

Valoarea proiectului a fost de 140.000 de lei, iar primarul s-a declarat încântat că a putut pune la punct infrastructura rutieră într-o zonă a satului Şeredeiu, unde circulaţia maşinilor era imposibilă pe vreme de ploaie.

”Drumul a fost asfaltat până la capătul satului, s-au montat parapeţi pe margine, dar s-au construit şi diguri de beton pe lângă vale. Era necesar, deoarece în unele porţiuni deja nu se mai putea circula, iar terenul aluneca înspre vale. A fost o construcţie serioasă, iar zidurile din beton au fost ridicate la 2 m înălţime”, a precizat primarul.

Tot în zona respectivă, primarul intenţionează să pună la punct şi malul opus al văii, acolo unde sunt câteva case, la care accesul este încă dificil pe timp de ploaie.

“Încă este o problemă pentru locuitorii de pe celălalt mal, dar sper să mai putem face un pod, ca oamenii să poată avea un acces mai uşor. Ne gândim tot la diguri din beton, pentru că sunt rezistente şi atunci am rezolva în totalitate problema. Ne gândim la un proiect pe PNDL 3 sau pe Mediu. Să nu uităm că 25% din comună e pe văi şi aceasta e o problemă, când sunt ploi ”, a conchis Florian Sur.

Amănunte pe acest subiect, în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va fi publicat alături de ziarul Sportul Sălăjean, miercuri, 22 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj