Connect with us

HANDBAL

Zălăuanca Alina Czeczi, cea mai bună marcatoare din Liga Naţională!


Cu 180 de goluri marcate în acest campionat, handbalista de la Dunărea Brăila a ocupat detaşat primul loc în clasamentul celor mai bune marcatoare, având cu 20 de goluri mai mult decât ocupanta locului 2 – Mihaela Ani Senocico


Deşi este originară din Zalău, în ultimii şase ani, Alina Czeczi (Vătu) a reuşit să facă performanţă în tricoul celor de la Dunărea Brăila. Pentru echipa de la Dunăre, handbalista în vârstă de 29 de ani joacă din vara anului 2013, după ce a plecat de la HC Zalău şi an de an a fost cam cea mai bună jucătoare de la Brăila.

Sezonul 2018 – 2019 a fost cel mai reuşit pentru handbalista din Zalău, care a devenit cea mai bună marcatoare din Liga Naţională cu 180 de goluri marcate, o medie excelentă de peste 7 goluri pe meci! Alina Czeczi a ocupat primul loc în topul golgheterelor şi a terminat campionatul cu 20 de goluri mai multe decât Mihaela Ani-Senocico de la Universitatea Cluj. Alina Czeczi a câştigat trofeul „Simona Arghir-Sandu”, pentru titlul de „golghetera ediţiei 2018-2019”, în Liga Națională de handbal feminin”, fiind a doua zălăuancă care reuşeşte să cucerească acest trofeu.

În stagiunea 2004 – 2005, acest trofeu a mai fost câştigat de către Ramona Farcău, care s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bune marcatoare cu 242 de goluri marcate pentru Silcotub. În sezonul 2009 – 2010, o altă jucătoare din Zalău a ocupat un loc fruntaş în acest top şi s-a clasat pe locul secund,Adriana Holhoș.

“Este un trofeu mult dorit şi o realizare mare în acest an competiţional deşi locul din clasament ocupat de către echipă nu este unul dorit de mine. Trofeul de cea mai bună marcatoare am reuşit să îl câştig cu ajutorul colegelor, dar şi al antrenorului”, ne-a declarat Alina Czeczi, care va continua să joace la Dunărea Brăila şi în sezonul următor.

“Voi rămâne la Brăila unde mă simt foarte bine. Am înţeles că se vor face câteva transferuri şi sper să avem rezultate cât mai bune şi să ne calificăm în cupele europene”, a mai spus handbalista, care mai are în palmares trei medalii, două de bronz cu HC Zalău (2012) şi Dunărea Brăila (2014) şi o medalie de argint cu Dunărea Brăila (2017).

Clasamentul golgheterelor:

1. Alina Vătu (HC Dunărea Brăila) – 180 goluri

2. Mihaela Ani-Senocico (”U” Cluj) – 160

3. Ada Moldovan (Măgura Cisnădie) – 134

4. Oana Țiplea (Gloria Bistrița/Măgura Cisnădie) – 133

5. Diana Lazăr (”U” Cluj) – 130 goluri

6. Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare) – 129

7. Iryna Glibko (SCM Râmnicu Vâlcea) – 128

Claudia Constantinescu (HC Zalău/CSM) – 128

8. Elena Livrinikj (CSM Galați) – 110

9. Sorina Tîrcă (Corona Brașov) – 108

10. Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti) – 107

Convocată şi la Naţională

Prestaţiile foarte bune în campionat şi mai ales titlul de cea mai bună marcatoare în Liga Naţională i-au adus handbalistei  şi o convocare la lotul României. Jucătoare a fost inclusă în lotul A, care în perioada 31 mai – 2 iunie va participa la Trofeul Carpaţi de la Brăila, alături de România B, Angola şi Japonia. Handbalista a mai fost selecţionată şi în luna martie, dar la Lotul B, cu care a participat la un turneu amical în Polonia. “Mă bucur pentru această convocare. Îmi doresc să dau acelaşi randament ca şi la echipa de club şi să iasă totul bine la Trofeul Carpaţi”, ne-a declarat Alina Czeczi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL