Connect with us

FOTBAL

Un arbitru divizionar a fost lovit, înjurat şi scuipat în Sălaj


După ce a fost jignit şi lovit cu piciorul de un jucător al oaspeţilor, “centralul” partidei Olimpic Bocşa – Ardealul Crişeni a ripostat şi, după ce l-a eliminat pe fotbalist, l-ar fi şi ameninţat, uluind asistenţa!? Până la urmă, jocul s-a întrerupt în minutul 69, când au fost eliminaţi încă doi jucători de la Crişeni


Un joc banal, fără nicio miză din Liga a IV-a Sălaj s-a transformat într-un mare scandal.

Deşi echipele din Bocşa şi Crişeni ocupă locuri la mijlocul clasamentului, partida de duminică de la Bocşa a fost plină de tensiune.

Totul a început de la un penalty dubios, pe care arbitrul l-a şi repetat

Deşi Sergiu Păcurar a deschis scorul pentru gazde, Ardealul a revenit şi după o jumătate de oră avea avans, după golurile realizate de “căpitanul” Sorin Iacob şi Bogdan Paşka.

Pe final de repriză au avut loc acte reprobabile, care nu au ce căuta pe terenurile de fotbal.

Totul a început în minutul 44, când arbitrul Sergiu Duma a indicat punctul cu var pentru un henţ în careul oaspeţilor.

Cosmin “Tassotti” Sabou a executat defectuos, trimiţând mingea mult peste poartă!

Cei de la Ardealul s-au bucurat, dar nu mult, deoarece “centralul” a repetat lovitura de la 11m, pe motiv că mai mulţi jucători de la Crişeni ar fi intrat în suprafaţa de pedeapsă înaintea loviturii.

Incidente chiar înainte de pauză

În acel moment, Sorin Iacob l-a înjurat, l-a scuipat şi l-a lovit cu piciorul în coapse pe arbitru.

Mai apoi, acesta şi-a rupt tricoul în două, arătându-şi pieptul dezvelit şi a precizat că acolo a lovit mingea, nu în mână!

Într-un moment de rătăcire, arbitrul şi-a pierdut cumpătul şi, după ce l-a eliminat pe “căpitanul” Ardealului, l-ar fi şi ameninţat şi înjurat!?

Totuşi, partida a continuat. Acelaşi “Tassotti” a înscris şi s-a intrat la vestiare cu scorul de 2 – 2.

Fraţii Paşka, eliminaţi într-un minut

În repriza secundă, s-a jucat pe contre, dar cei care au înscris au fost amfitrionii, printr-un şut extraordinar al aceluiaşi Cosmin Sabou!

În minutul 69 s-a petrecut un alt moment tensionat, care avea să ducă şi la terminarea prematură a meciului.

Bogdan Paşka a fost lansat spre poarta apărată de Ioan Barou, dar portarul gazdelor a reţinut mingea.

Atacantul Ardealului l-a călcat pe goal-keeper, iar arbitrul a acordat lovitură liberă şi avertisment jucătorului de la Crişeni.

Cum acesta era al doilea, Bogdan Paşka a fost eliminat. În acel moment, fratele său – Cosmin Paşka – a reacţionat şi a văzut roşu.

Cu trei jucători în minus şi cu mai multe decizii luate împotriva ei, echipa oaspete a părăsit terenul de joc.

După cele trei minute regulamentare în care oaspeţii au fost invitaţi la joc, “centralul” a fluierat finalul partidei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 mai.

 


Declaraţii la cald

Liviu Feraru – antrenorul echipei Ardealul Crişeni: “Sergiu Duma este un tuşier foarte bun, dar la centru e foarte slab”

“Sergiu Duma este un tuşier foarte bun, dar la centru e foarte slab. Au confirmat toţi că nu a fost 11m şi dacă tot a greşit, de ce a mai repetat lovitura, cu atât mai mult cu cât în careu au intrat jucători de la ambele formaţii. Sigur că jucătorii noştri s-au enervat, iar Iacob a avut o ieşire, dar nu e voie ca arbitrul să îl ameninţe!!! Din păcate, acest arbitru e foarte arogant şi vorbeşte cu toţi cu un aer de superioritate. Ce dacă e arbitru divizionar? Dimpotrivă, ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalţi. Să mai precizez faptul că partida nici nu trebuia să se desfăşoare, deoarece terenul a fost impracticabil, iarba era de 15cm şi pământul plin de apă. Oricum, delegatul nostru a depus memoriu la AJF”.

Ioan Mărcuş – delegatul echipei Olimpic Bocşa: “Chiar dacă arbitrul ar fi greşit, nu se face aşa ceva

“Deşi mulţi spun că jucătorul de la Crişeni a lovit mingea cu pieptul, eu spun că a fost 11m. Chiar dacă arbitrul ar fi greşit, nu se face aşa ceva. Vreau să mai spun că portarul nostru are piciorul umflat. Deci, în minutul 69 a fost un fault tare şi jucătorul de la Crişeni a meritat roşu. Îmi pare rău că s-a terminat aşa, dar Olimpic câştiga liniştit în teren şi de erau 11 pe 11. Bocşa e peste Crişeni”.

 


Olimpic Bocşa – Ardealul Crişeni 3 – 2 (2 – 2) – întrerupt în minutul 69; omologat 3 – 0

Au marcat: Sergiu Păcurar (‘13) şi Cosmin Sabou (‘44 – din 11m şi 55), respectiv Sorin Iacob (‘24) şi Bogdan Paşka (‘30)

Olimpic: Ioan Barou – Bogdan Saitoş, Răzvan Gorgan, Cosmin Cozma, Uszkai Bela, Sergiu Oros, Cosmin Pop, Robert Niculăuţ, Cosmin Sabou (cpt.), Radu Puşcaş (‘59 Erdei Krisztian) şi Sergiu Păcurar. Rezerve: Cosmin Sabău, Claudiu Mărcuş, Ionuţ Hendea, Gabriel Cighi, Rareş Bărnuţiu şi Dacian Iacob. Antrenor: Ioan Barou. Delegat: Ioan Mărcuş

Ardealul: Bogdan Baidoc – Kulcsar Nicolae, Cătălin Lazăr, Sorin Iacob (cpt.), Carlos Puşcaş, Veres Pall, Ilyes Tamas, Sebastian Pop, Bogdan Paşka, Cosmin Paşka şi Kaszta Adrian. Rezerve: Alex Pădurean, Sergiu Ardelean, Flaviu Maioş, Marius Aciu, Vlad But şi Ovidiu Bojan. Antrenor: Liviu Feraru. Delegat: Călin Morar

Au arbitrat: la centru: Sergiu Duma (Zalău), asistenţi:  Claudiu Coste (Surduc) şi Sergiu Negrean (Zalău)

Observator AJF: Liviu Buzure (Jibou)

Jucătorul meciului: Cosmin SABOU


 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Andrei

    22 May 2019 at 1:55

    Arbitrul pulii , mai slab ca asta n-am văzut !!!

  2. Conteaza?

    24 May 2019 at 19:12

    Atentie la poze dragii mei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL