Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Se dă startul evenimentului de ciclism Michelin Veltour Sălaj


Consiliul Județean Sălaj participă la organizarea şi desfășurarea MICHELIN Velotur Sălaj 2019, prin asigurarea fondului de premiere în cuantum de 15.000 lei


Acțiunea este organizată în cadrul evenimentului Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de șosea din România.

Aceasta este inițiată de Asociația Județeană de Ciclism Prahova sub egida Federației Române de Ciclism, în cadrul căreia urmează a se organiza treisprezece etape distincte pe teritoriul țării.

Etapa din județul Sălaj se va desfășura după următorul program:

25.05.2019 – Proba contra-timp individual

Traseul pentru etapa contra-timp individual CTI se va organiza cu sprijinul Municipiului Zalău, pe Centura Zalăului, cu trafic restricționat total circulației autovehiculelor.

Acesta va consta prin parcurgerea dus-întors o singură dată a distanței de 16,8 km, cu start și cronometrare individuală a sportivilor, din 30 în 30 de secunde.

Ținând cont de faptul că pe acest drum se poate restricţiona total traficul rutier, iar sub aspect tehnic acesta include curbe ușoare și diferențe de nivel optime, acestă locația este ideală pentru organizarea și desfășurarea unei astfel de probe de ciclism.

26.05.2019 – Proba de fond

Traseul de fond este cel din anii precedenți, respectiv 2017 și 2018, startul și finişul în zona Castrului Roman Porolissum.

Vor fi două variante ale probei: tura scurtă 65 km (o singură buclă) sau tura lungă 115 km (două bucle).

Evenimentul este deja o tradiție la nivelul județului, iar pe lângă componenta sportivă, acesta își propune de asemenea să valorifice potențialul turistic al Castrului Roman Porolissum, un loc în care amprenta istoriei se vede și se simte la fiecare pas.


Veltour Sălaj este un eveniment organizat anual, acesta fiind susținut de către Consiliul Județean Sălaj.

Mai multe despre ediția Veltour de anul trecut AICI.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj