Connect with us

FOTBAL

Atletic Zalău, învinsă de CSS 2 Baia Mare şi la turneul zonal!


În doar o săptămână, formaţia antrenată de Claudiu Cornaci a pierdut două jocuri cu CSS 2 Baia Mare, în ultima etapă a sezonului regulat, dar şi la turneul zonal de la Bistriţa. Până la urmă, formaţia zălăuană a terminat sezonul onorabil, fiind în primele 16 echipe din Campionatul Naţional U 19


CS Atletic Zalău a făcut cel mai bun sezon de când evoluează în Campionatul Naţional de juniori republicani şi a reuşit să se califice la turneul zonal cu juniorii A. În sezonul regulat, formaţia antrenată de Claudiu Cornaci a înregistrat 13 victorii în cele 16 etape şi s-a clasat pe locul secund, poziţie care i-a permis calificarea la turneul zonal, unde au ajuns cele mai bune 16 echipe de la această categorie.

Formaţia zălăuană a fost reprtizată la turneul zonal de la Bistriţa, unde au mai participa Gloria Junior Bistriţa, Gaz Metan Mediaş şi CSS 2 Baia Mare. Sorţii au decis ca în semifinale, zălăuanii să joace cu colega de serie – CSS 2 Baia Mare – în faţa căreia, Atletic a pierdut şi în urmă cu o săptămână, la Zalău, cu 0 – 2. Nici de această dată, zălăuanii nu au avut prea multe şanse, mai ales că antrenorul nu a putut conta pe jucători importanţi precum Cristian Mureşan, Raul Irimeş, Neluţu Berbenţi şi Ştefan Ţîrlea.

La fel ca şi în meciul de la Zalău, CS Atletic a început mai bine şi în primele 15 minute a avut două situaţii clare de gol. CSS 2 Baia Mare a fost din nou mult mai precisă în faţa porţii şi a reuşit să deschidă scorul cu un şut de la 25 m.

Un moment important al jocului s-a petrecut spre finalul primei părţi, când Eduard Kurti a intrat prin alunecare în propriul careu, iar “centralul” a dictat lovitură de la 11 m pentru maramureşeni, o decizie contestată de zălăuani. De la punctul cu var, CSS 2 Baia Mare a marcat cu precizie şi la pauză s-a intrat cu 0 – 2.

A fost aproape imposibil ca Atletic să revină, mai ales că CSS 2 Baia Mare a avut un lot superior, în timp ce antrenorul Claudiu Cornaci a folosit în acest joc jucători din 2003 sau 2004.

Zălăuanii au pus în pericol poarta adversă cu câteva şuturi de la distanţă, dar puteau beneficia de o lovitură de la 11 m, la un fault clar asupra lui Denis Sezgin. S-a terminat 0 – 2, iar CSS 2 Baia Mare s-a calificat în finala turneului zonal, pe care a şi câştigat-o fără probleme cu 3 – 0 în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş.

Atletic a venit acasă după prima zi a turneului, dar termină sezonul cu satisfacţia că a fost între primele 16 echipe din Campionatul Naţional U 19.

“Pentru noi a fost un sezon bun, pe care l-am încheiat cu o prezenţă la turneul zonal. Am avut absenţe importante şi nu puteam mai mult, fiindcă CSS 2 Baia Mare a avut un lot mai bun decât noi. Este greu să ţi pasul cu echipe puternice, care au o arie de selecţie mult mai mare decât noi. Vom vedea cum vom pregăti sezonul viitor şi sperăm să avem o echipă şi mai bună”, ne-a declarat Claudiu Cornaci.

CSS 2 Baia Mare, Concordia Chiajna, ACS Poli Timişoara şi Poli Iaşi sunt cele patru câştigătoare ale turneelor zonale, care s-au calificat la turneul final.


CS Atletic Zalău – CSS 2 Baia Mare 0 – 2 (0 – 2)

CS Atletic: Gabriel Dragomir – Raul Moldovan, Alin Chende, Eduard Kurti, Dănuţ Roşca, Andrei Şumlea, Mihai Ardelean, Adelin Moroşan, Dragoş Pop, Alin Lazăr şi Eduard Stejerean. Au mai evoluat: Mădălin Şandor, Laurenţiu Chiş, Denis Sezgin şi Andrei Ştirb. Antrenor: Claudiu Cornaci


Rezultatele turneului zonal de la Bistriţa

Semifinale:

Atletic Zalău – CSS 2 Baia Mare 0 – 2

Gloria Junior Bistriţa – Gaz Metan Mediaş 1 – 3

Finala:

CSS 2 Baia Mare – Gaz Metan Mediaş 3 – 0


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL