Connect with us

DIVIZIA A1

Andrzej Kowal dă vina şi pe arbitri după sezonul ratat!


“Arbitrajul este o problemă mare în voleiul românesc. În acest sezon am avut parte de o mulţime de decizii eronate ale arbitrilor”, susţine antrenorul polonez


Doar locul 2 în campionat şi ratarea finalei Cupei României înseamnă un sezon ratat la Volei Municipal Zalău. De aceeaşi părere este şi antrenorul Andrzej Kowal, care a apucat să antreneze mai puţin de patru luni la Volei Municipal Zalău.

A preluat această echipă din fotoliul de lider şi a avut un avans chiar şi de 9 puncte faţă de ocupanta locului secund, dar Zalăul a pierdut titlul, care a ajuns la Arcada Galaţi.

Antrenorul polonez a sperat că măcar Cupa României va ajunge la poalele Meseşului, dar şi în această competiţie, Volei Municipal a dezamăgit şi a fost elminată din semifinale.

Plătit “regeşte” la Zalău în cele trei luni şi jumătate, polonezul Kowal şi-ar fi dorit un trofeu cu Volei Municipal, echipă de care s-a şi despărţit la doar câteva zile după turneul final al Cupei, ce a avut loc la Alexandria.

“Sunt supărat că nu am reuşit să câştig niciun trofeu la Zalău, pentru că am avut o şansă mare să devenim campioni, dar şi să câştigăm Cupa României. Cel mai important moment din campionat rămâne acea victorie cu 3 – 2 în faţa Galaţiului, pentru că aveam nevoie de 3 puncte atunci şi eram campioni. Sigur, un sezon fără trofeu pentru un club ca Volei Municipal Zalău este nereuşit, însă, aşa este în volei şi în sport în general. Poţi să ai o echipă bună şi să fie altă echipă şi mai bună”, ne-a declarat Andrzej Kowal.

Când o echipă are astfel de insuccese, principala vină o are conducerea, în frunte cu preşedintele Vasile Coţa, cel care şi-a demonstrat amatorismul în acest sezon. Şi jucătorii pot fi luaţi la rost, deoarece nu au ştiut să gestioneze avansul mare de puncte pe care l-au avut, la fel şi antrenorul, însă polonezul Andrzej Kowal a găsit şi alţi vinovaţi: arbitrii.

“O altă problemă mare în voleiul românesc este şi arbitrajul. În acest sezon am avut parte de o mulţime de decizii eronate ale arbitrilor şi dacă voleiul românesc vrea să progreseze, nu doar nivelul jucătorilor trebuie să crească, ci şi cel al arbitrilor”, a mai spus Andrzej Kowal.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1