Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO și VIDEO. Premierul Viorica Dăncilă, sub tirul întrebărilor ziariştilor din Sălaj


Într-o conferință de presă, care a avut loc vineri după-amiază la Zalău, prim-ministrul României a răspuns deschis tuturor întrebărilor adresate de reprezentanţii mass-media din Sălaj, în ce priveşte întâlnirile avute cu mediul de afaceri din Zalău, atitudinea protestanţilor de pe stradă, dar şi situaţia României în ochii Uniunii Europene


În cele două zile pe care le-a petrecut la Zalău, premierul Viorica Dăncilă a avut mai multe întâlniri cu mai mulţi oameni din mediul de afaceri din judeţ, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi cu unii membri ai Partidului Social Democrat din Sălaj.

Totodată, prim-ministrul României a făcut mai multe vizite de lucru la obiective importante din urbea de la poalele Meseşului, precum Spitalul Judeţean şi fabrica Michelin, unde s-a întâlnit şi cu ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis.

Mai apoi, în jurul orei  13.00, Viorica Dăncilă a participat la o conferinţă de presă ce a avut loc în incinta Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Faţă în faţă cu reprezentanţii presei din Sălaj s-au mai aflat Sorina Pintea – ministrul Sănătăţii, Daniel Botănoiusecretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi Tiberiu Marc preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi Ionel Ciunt primarul municipiului Zalău.

Deşi afară se auzeau protestatari ai guvernului Dăncilă, premierul nu şi-a pierdut cumpătul şi chiar a avut disponibilitatea de a răspune întrebărilor venite de la jurnalişti.

Astfel, Viorica Dăncilă a discutat despre întâlnirile cu mediul de afaceri din zonă, a vorbit de situaţia României în ochii Uniunii Europene, despre proiectele de finanţare ce se derulează în timpul actualei guvernări, dar şi despre protestanţii guvernului pe care îl conduce dânsa.

“Dincolo de lucrurile care sunt realizate, am vrut să vedem şi care sunt problemele existente în judeţ, astfel încât să venim cu răspunsuri la acestea. Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, cu primarul municipiului Zalău, am avut discuţii foarte bune cu repezentanţi ai comunităţilor locale. M-a bucurat faptul că aproape în fiecare localitate a judeţului, ca de altfel în fiecare localitate a ţării, au fost folosire fondurile pentru PNDL 1 şi II, care arată că acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit. Am discutat şi despre Fondurl de Dezvoltare şi investiţii, despre faptul că toate comunităţile trebuie să acceseze acest fond, pentru că dorinţa fiecărui edil, dorinţa fiecărei comuntăţi este de a se dezvolta”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

La final, prin vocea purtătorului de cuvânt, prim-ministrul a ţinut să mulţumească pentru faptul că jurnaliştii din Sălaj au fost cu bun simţit, precizând că la alte conferinţe de presă din ţară, au existat mai multe neînţelegeri…

În următoarele înregistrări video de mai joc, puteţi vedea tot ce a spus prim-ministrul României la conferinţa de presă de la Zalău.

 

 

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj