Connect with us

BOX

FOTO. Sălăjenii Cristian Terec şi Răzvan Cristea, vicecampioni naţionali la box


Cristian Terec, Răzvan Cristea şi Sergiu Todoran sunt sportivii care au reuşit să urce pe podium la Campionatul Naţional de Cadeţi ce a avut loc la Târgu Jiu. Dacă primii doi au reuşit să obţină medaliile de argint, Todoran a fost nevoit să se mulţumească cu medalia de bronz


După “seceta” juniorilor de la Cupa României, antrenorii secţiei de box de la CSM Zalău şi-au pus mari speranţe în lotul de cadeţi deplasat la Târgu Jiu pentru Campionatul Naţional şi obiectivul zălăuanilor a fost cucerirea a cel puţin două medalii. În perioada 6 – 10 mai, Sala Polivalentă din Târgu Jiu a găzduit Campionatul Naţional de Box la categoria de vârstă cadeţi.

Pentru această competiţie, CSM Zalău a deplasat un lot format de cinci sportivi, Mario Pop (38,5 kilograme), Sergiu Todoran (43 kg), Cristian Balint (44,5 kg), Cristian Terec (59 kg) şi Răzvan Cristea (90 kg), însoţiţi de maestrul Ioan Dragoş. În total, nu mai puţin de 176 de sportivi au participat la ediţia din acest an.

Din rândul sălăjenilor, cel care a urcat primul în ring a fost Mario Pop, care din păcate a pierdut încă din primul tur. A boxat bine, antrenorii au fost mulţumiţi de prestaţia lui, însă lipsa experienţei şi-a spus cuvântul şi tânărul pugilist de la CSM Zalău a fost învins de către un sportiv din Cugir.

Aceeaşi soartă a avut-o şi colegul lui, Cristian Balint. Din păcate, sportivul de la secţia de box din Şimleu Silvaniei a fost învins de un sportiv de la SCM Craiova şi s-a întors acasă fără medalie.

Medalie de bronz pentru şimleuanul Sergiu Todoran

În schimb, Sergiu Todoran, un alt sportiv ce se pregăteşte la secţia din Şimleu Silvaniei, a izbutit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Naţional de Cadeţi, la categoria 43 de kilograme. Sălăjeanul a fost învins în semifinale. Cele mai bune rezultate din rândul pugiliştilor sălăjeni au fost obţinute de Cristian Terec şi Răzvan Cristea, ambii medaliaţi cu argint.

Doar răceala l-a oprit pe Cristian Terec în drumul către AUR

Terec a boxat la categoria 59 de kilograme, categorie foarte populată cu sportivi de calitate. Însă, dorinţa arzătoare de afirmare a pugilistului pregătit de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea a fost mai puternică decât orice adversar şi Terec l-a învins pe Marian Toboşaru de la SCM Craiova şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Nici în această fază, tânărul pugilist nu a avut nicio emoţie şi l-a învins pe Mircea Gheorghe de la CSM Călăraşi. În semifinale, forma bună a pugilistului sălăjean a continuat şi nici Eduard  Barbu de la Alex Box Bucureşti nu i-a putut sta în cale lui Cristian Terec.

Din păcate, tocmai înainte de marea finală, pugilistul sălăjean a avut de furcă cu o răceală şi a fost nevoit să lupte, având febră. Totuşi, încurajat de  maestrul Ioan Dragoş de pe margine şi de părinţii care au mers din Zalău până la Târgu Jiu pentru a-şi vedea fiul boxând în finală, Cristian Terec s-a luptat pentru visul lui de a deveni campion naţional. Din păcate, starea lui fizică nu a fost la nivel maxim, iar Terec a fost învins de un sportiv din Satu Mare, fiind nevoit să se mulţumească cu medalia de argint.

“Am avut în jur de 20 de meciuri până acum în carieră. Am început să practic boxul de la vârsta de 8 ani şi mă bucur că am ajuns atât de departe. Idolul meu este şi va fi Muhammad Ali. Îmi place foarte mult stilul în care boxa el”, ne-a spus Cristian Terec.

Tot cu o medalie de argint s-a ales şi Răzvan Cristea. Pugilistul a reuşit să ajungă până în marea finală a categoriei 90 de kilograme, pe care, din păcate a pierdut-o, în ciuda unui meci bun. Decizia a fost una strânsă, însă, arbitrii i-au dat câştig de cauză adversarului.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 15 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX