Connect with us

Ştiri din Sălaj

Asfaltarea tuturor străzilor şi uliţelor, un proiect finalizat cu succes la Chieşd


Printr-un proiect depus prin PNDL, în valoare de 12 milioane de lei, în comuna Chieşd s-au asfaltat toate străzile şi uliţele, iar proiectul a fost finalizat în primăvară.  “Mulţumim actualului Guvern pentru că şi-a ţinut promisiunile şi lui Liviu Dragnea, pentru că a decis să ia fiinţă Ordonanţa 28, prin care s-au realizat aceste lucrări de infrastructură”, a spus primarul Leontin Chiş


Comuna Chieşd are o altă faţă începând din primăvară şi cetăţenii se pot lăuda că are toate străzile şi uliţele asfaltate!

Încă din 2015, administraţia locală a depus un proiect prin PNDL pentru asfaltarea tuturor străzilor, dar proiectul a prins contur abia după extinderea reţelei de apă şi canalizare.

S-a lucrat intens în ultima perioadă la dezvoltarea infrastructurii, iar în această primăvară a fost finalizat măreţul proiect, în valoare de 12 milioane de lei.

După ce asfaltul a ajuns la porţile fiecărei gospodării, primarul Leontin Chiş s-a declarat mândru de cum arată comuna pe care o conduce şi a ţinut să aducă mulţumiri Guvernului.

“Toate străzile şi uliţele din comună au fost asfaltate şi îi mulţumesc actualului Guvern pentru că şi-a ţinut promisiunile, dar şi  lui Liviu Dragnea, pentru că el a decis să ia fiinţă Ordonanţa 28 prin care s-au realizat aceste lucrări de infrastructură în comunităţi. A fost una dintre cele mai importante măsuri luate de-a lungul anilor, să ai posibilitatea ca în mediul rural să beneficiezi de apă, canalizare şi drumuri. A fost una dintre cele mai simple finanţări pentru administraţie şi nu a fost nevoie de atâta birocraţie. Toate plăţile s-au făcut la timp către constructor şi totul a mers şnur. Valoarea investiţiei a fost de 12 milioane de lei şi proiectul este finalizat în totalitate”, a spus primarul Leontin Chiş.

În cadrul proiectului au fost mai multe lucrări, iar toate şanţurile de pe marginea drumului au fost betonate şi s-au construit podeţe la fiecare gospodărie.

În proiectul iniţial au fost cuprinşi pentru asfaltare 21 de km, dintre care 9 km au fost asfaltaţi până în 2016.

Cealaltă porţiune a fost finalizată în acest an, însă după ce proiectul s-a terminat s-a ajuns la 23 de km de străzi şi uliţe asfaltate, deoarece  autorităţile au insistat să mai pună la punct şi alte câteva uliţe, care deşi erau importante nu fuseseră incluse în proiectul iniţial.

Chiar şi în cartierul rromilor s-a mărit distanţa uliţelor asfaltate, iar costurile suplimentare au fost suportate din bani de la bugetul local.

Toate neplăcerile cauzate de şantierul lucrărilor s-au terminat, iar acum în Chieşd se circulă mai bine ca la oraş, pe multe străzi.

“Cetăţenii s-au bucurat când au văzut asfaltul în faţa porţii, deoarece îl aşteptau de foarte mulţi ani. Marea majoritate a uliţelor au fost impracticabile, iar unii nici nu au crezut că vom avea asfalt chiar şi în zonele în care erau doar câteva case, dar uite că s-a făcut. Acum nu mai este nicio casă care să nu aibă asfalt în faţa porţii”, ne-a informat primarul Leontin Chiş.

În comuna Chieşd şi drumurile din extravilan sunt puse la punct, iar  în ultimii ani s-au derulat proiecte importante prin care au fost asfaltate o parte din drumurile agricole.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj