Connect with us

Feminin

Fortuna Becicherecu Mic şi Vasas Femina Odorhei s-au calificat în premieră în finala Cupei României


Pentru al doilea an la rând, “U” Olimpia Cluj a ratat calificarea în finala competiţiei, de această dată fiind eliminată de Fortuna, grupare care a le-a provocat clujencelor şi prima înfrângere în campionat, după mai bine de 4 ani. De cealaltă parte, Vasas Femina şi-a luat revanşa în faţa Universităţii Galaţi, grupare ce a lăsat gruparea din Odorheiu Secuiesc în afara play-off-ului


După ce s-a încheiat prima parte din Liga 1 Feminin, miercuri, 15 mai s-au desfăşurat cele două meciuri din semifinalele Cupei României, Fortuna Becicherecu Mic – “U” Olimpia Cluj şi Universitatea Galaţi – Vasas Femina Odorhei.

Pentru “U” Olimpia a fost ocazia perfectă pentru revanşă, având în vedere că bănăţencele le-au provocat clujencelor prima înfrângere în campionat, după mai bine de 4 ani. Mai mult, multipla câştigătoare a Cupei României a fost dornică să pună din nou mâna pe trofeu, după ce anul trecut a fost eliminată prematur, în sferturile competiţiei, de Vasas Femina Odorhei.

Însă, clujencele aveau să trăiască un nou “coşmar” în Cupa României, la Becicherecu Mic. Chiar dacă “U” Olimpia s-a aflat în controlul partidei, două erori în defensiva grupării pregătite de Ioana Bortan a dus la două goluri marcate de Fortuna.

În zadar au încercat “olimpicele” să revină pe tabelă, deoarece meciul s-a încheiat cu victoria Fortunei, care s-a calificat în premieră în finala Cupei României, în timp ce pentru “U” Olimpia Cluj este a doua eliminare prematură din “competiţia surprizelor”.

Duelul dintre AFC Universitatea Galaţi şi Vasas Femina Odorhei a fost unul destul de dezechilibrat. Cele două echipe s-au înfruntat în ultima etapă din sezonul regulat din Liga 1 Feminin, atunci când gălăţencele s-au impus cu 4 – 0, eşec ce le-a costat pe fetele de la Vasas calificarea în play-off.

Prin urmare, AFC Universitatea pleca cu prima şansă. Doar că, de această dată, situaţia s-a schimbat radical şi Vasas Femina Odorhei a “făcut instrucţie” pe terenul Universităţii, calificându-se în finala competiţiei.

Atât Fortuna Becicherecu Mic, cât şi Vasas Femina Odorhei s-au calificat în premieră în finala Cupei României.

Sursa foto: fortunabecicherec.ro


Rezultatele semifinalelor Cupei României:

Fortuna Becicherecu Mic – „U” Olimpia Cluj 2 – 0 (2 – 0)

A marcat: Larisa Grigore (‘5 și 9)

Universitatea Galați – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 1 – 4 (1 – 1)

Au marcat: Monica Bențoiu (’15), respectiv Krisztina Beno (’13), Carolina Țabur (’63 și 85) şi Ana Vlădulescu (’75 – penalty)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin