Connect with us

DIVIZIA A1

Sezon ratat de CS Volei Municipal Zalău 


După ce în campionat s-a ales doar cu locul 2, în Cupa României, gruparea zălăuanăşi-a dezamăgit şi mai crunt fanii şi nici măcar nu s-a calificat în finală, fiind eliminată de Dinamo Bucureşti, o grupare care în campionat a ocupat doar locul 4


Sezonul 2018 – 2019 va rămâne o amintire tristă pentru iubitorii voleiului zălăuan, după ce echipa lor favorită a dezamăgit crunt în campionat, dar mai ales în Cupa României. Cu un buget mare din partea autorităţilor locale, cu investiţii importante în lot şi la nivelul băncii tehnice, Volei Municipal Zalău era favorită certă la câştigarea competiţiilor naţionale din această stagiune. În campionat, totul a decurs foarte bine, iar formaţia zălăuană a ocupat luni bune fotoliul de lider şi a avut avans consistent de puncte faţă de rivalele SCMU Craiova sau Arcada Galaţi. Nu a fost suficient, deoarece conducerea tehnică, cea administrativă, dar şi jucătorii nu au ştiut să gestioneze avansul mare de puncte şi au intrat în play-off doar cu un punct avans faţă de Craiova şi Galaţi. Câţiva paşi greşiţi şi în această fază a campionatului au devenit fatali pentru Volei Municipal Zalău, care a terminat play-off-ului pe locul 2 şi a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de argint.

Volei Municipal a încercat să se revanşeze în faţa fanilor, la turneul final al Cupei României, unde toată lumea aştepta o calificare în finală a Zalăului, acolo unde elevii lui Kowal să îşi poată lua revanşa cu Arcada Galaţi. Gălăţenii au ajuns în finală după un categoric 3 – 0 cu Explorări Baia Mare, însă Volei Municipal Zalău a comis-o din nou şi a fost eliminată încă din semifinale, de Dinamo Bucureşti. Deşi a avut în faţă o echipă ce a terminat campionatul pe locul 4 şi care a dispus de un buget mult mai mic decât formaţia zălăuană, gruparea antrenată de Andrzej Kowal a întâmpinat mari dificultăţi şi a pierdut primul set la două puncte diferenţă. Zalăul a revenit în joc în setul al doilea şi a egalat situaţia la general, sperând într-o evoluţie mult mai bună şi într-o calificare în finală.

Cam atât a reuşit Volei Municipal în semifinala cu Dinamo, deoarece gruparea din capitală şi-a surprins adversara, pe care a dominat-o la toate capitolele.  După 25 – 21 în setul al treilea a urmat actul al patrulea care a fost chiar umilitor pentru CS Volei Municipal, care a reuşit să adune doar 15 puncte, după ce la un moment dat scorul era 20 -9!!!

Cu un parcurs destul de modest în cupele europene şi fără trofee în cupă şi campionat, Zalăul dezamăgeşte, într-un sezon în care Primăria şi Consiliul Local au alocat 3.5 milioane de lei.

În aceste condiţii, numărul celor nemulţumiţi creşte şi din ce în ce mai multe voci cer o remaniere radicală la club şi chiar demisia conducerii, cea care face experimente pe banii publici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1