Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. O legendă a voleiului mondial, jignită, umilită şi agresată verbal la Zalău!?


Cea mai valoroasă voleibalistă româncă din toate timpurile, a trecut prin momente umilitoare şi stânjenitoare în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, acolo unde Cristina Pîrv a fost “victima” soţiei preşedintelui de la CS Volei Municipal Zalău


O legendă a voleiului feminin mondial, Cristina Pîrv este cunoscută şi recunoscută în mediul voleibalistic din toate colţurile lumii pentru prestaţiile ei de la fileu în mai bine de două decenii, în care a cucerit medalii în ţară cu Dinamo Bucureşti, dar şi în Brazilia, Franţa şi Italia.

Mai mult, la Europenele din ‘90 şi ‘98, românca a fost desemnată ce mai valoroasă jucătoare de la turneul final!

Revenită din Brazilia, acolo unde a fost stabilită mai mulţi ani, fosta mare voleibalistă s-a mutat la Cluj-Napoca, alături de cei doi copii rezultaţi ca urmare a căsătoriei cu brazilianul Giba – o altă legendă a voleiului mondial.

Atrasă de sportul de la fileu, Cristina Pîrv a început să frecventeze meciurile de volei din Divizia A1. De mai multe ori, fosta legendă a voleiului mondial a fost văzută şi la partidele echipei CS Volei Municipal găzduite de Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău.

La finalul partidei din campionat cu Arcada Galaţi, ne-a dat şi o declaraţie despre prezenţa ei la Zalău şi despre nivelul voleiului românesc.

“Mi-am dorit foarte mult să vin şi să văd acest meci. Sunt prietenă cu antrenorul Nikolay Jeliazkov şi el m-a invitat să vin la meci. Chiar mi-a fost dor să văd în România un volei de un nivel atât de ridicat. Îi felicit pe cei de la Zalău pentru victoria obţinută. A fost un meci extraordinar”, spunea Cristina Pîrv în luna noiembrie.

La derby-ul cu Arcada din play-off, ce a avut loc la Zalău acum câteva zile, ea a fost prezentă din nou în tribunele Sălii Sporturilor.

La final, Cristina Pîrv a trecut gardul de protecţie şi a intrat pe suprafaţa de joc, unde a discutat cu mai mulţi jucători de la Zalău, dar şi de la Galaţi.

La un moment dat, a plecat spre vestiare, unde s-au petrecut gesturi reprobabile!? Nu ştim exact care a fost “fitilul”, cert este faptul că Cristina Pîrv a fost agresată verbal de soţia preşedintelui Vasile Coţa. Altfel spus, Daniela Coţa – cea care la începutul acestui an fusese numită consilier de stat pe probleme de tineret şi sport în echipa premierului Viorica Dăncilă.

Incidentul a fost confirmat şi de fosta voleibalistă, care însă nu a vrut să comenteze nimic pe acest caz, care chiar a şocat-o şi a uluit-o. Conform unor martori, totul s-a petrecut foarte rapid.

Supărată de faptul că Zalăul pierduse un punct esenţial în faţa Galaţiului, soţia preşedintelui era foarte iritată şi când a văzut-o pe Cristina Pîrv i-a proferat cuvinte injurioase şi jignitoare.

Martorii spun că Dana Coţa ar fi vorbit ca la uşa cortului la adresa fostei legende a voleiului mondial, pe care a gonit-o din sală, ameninţând-o să nu mai calce pe la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”!?!

Cei prezenţi în apropiere au rămas fără reacţie, oripilaţi şi ruşinaţi de ceea ce au văzut. “Şifonată” bine, Cristina Pîrv a părăsit sala, iar afară a plâns ca un copil…

Din câte se pare, totul a început de la o discuţie în ce priveşte o ofertă pe care Matheus Del Bosco – jucătorul lui CS Volei Municipal, a primit-o de la o formaţie de liga secundă din Italia.

Oricum, motivul nu mai conta. Cert este că am trăit-o şi pe asta. O legendă aplaudată în orice sală de sport din România şi chiar din lume, este apostrofată la Zalău!

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 mai.

loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1