Connect with us

DIVIZIA A1

Antrenorul Zalăului a tras concluziile după ratarea titlului


“Locul 2 este dezamăgitor şi pentru mine, la fel cum este pentru majoritatea persoanelor. Nu suntem mai slabi decât Arcada Galaţi”, susţine Andrzej Kowal


Volei Municipal Zalău a început sezonul 2018 – 2019 cu bulgarul Nikolay Jeliazkov pe banca tehnică însă în plin campionat, acesta a plecat de la echipă, din cauza unor nemulţumiri. Gruparea de sub Mese era pe primul loc în luna ianuarie când a plecat Jeliazkov, dar la câteva zile distanţă, conducerea a adus un antrenor cu un cv şi mai spectaculos. Astfel,  principal a fost numit polonezul Andrzej Kowal, cel care a pregătit-o pe Asseco Resovia, cu care a câştigat de trei ori campionatul în Polonia. Kowal a debutat pe banca Zalăului tocmai în derby-ul cu SCMU Craiova şi a avut parte de un debut cu o victorie. Volei Municipal se îndrepta spre câştigarea titlului, mai ales că în returul sezonului regulat a avut chiar şi 9 puncte avans faţă de urmăritoare. Însă, Zalăul a disputat mai multe jocuri în deplasare şi a pierdut puncte importante, iar la startul play-off-ului a avut un avantaj fragil, de un singur punct.

Dacă în turul play-off-ului a pierdut cu SCMU Craiova şi cu Arcada Galaţi, în retur, Volei Municipal a câştigat toate meciurile, chiar şi cel din ultima etapă cu Dinamo, dar nu a fost suficient pentru ca titlul să ajungă la Zalău.

“Înaintea meciului cu Dinamo, ştiam deja  că şi dacă vom câştiga nu o să fie suficient pentru a câştiga campionatul. Dar, ne-am concentrat sută la sută la acest meci şi cred că am făcut o treabă excelentă şi ne-am impus cu 3 – 1. Am avut câteva probleme în prima parte a setului doi, în special la recepţie, dar în rest, am făcut un meci bun şi a mers bine mai ales serviciul”, a spus Andrzej Kowal după jocul cu Dinamo.

A fost o victorie cu gust amar, deoarece Volei Municipal s-a ales doar cu medaliile de argint, iar acest lucru nu l-a încântat prea tare pe tehnicianul polonez. Kowal susţine că echipa sa nu este mai slabă decât Arcada Galaţi şi este de părere că soarta campionatului era alta, dacă în play-off se juca după sistemul “cel mai bun din trei jocuri”.

“Adevărul este că suntem dezamăgiţi, pentru că obiectivul  era câştigarea campionatului. Locul 2 este dezamăgitor şi pentru mine ca şi antrenor, la fel cum este pentru majoritatea persoanelor, mai ales pentru că nu suntem o echipă mai slabă decât Arcada Galaţi. Sunt sigur că suntem la acelaşi nivel, dar cred că meciul de la Zalău a fost cel decisiv, când am câştigat cu 3 – 2, şi aveam nevoie de o victorie de trei puncte. De obicei în play-off se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, dar în România regulile sunt altele. Dar, oricum, medaliile de argint reprezintă o clasare mai bună decât în sezonul trecut, însă am avut o şansă mare să devenim campioni”, a mai spus Andrzej Kowal.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1