Connect with us

HANDBAL

HC Zalău îşi pierde “căpitanul”


Echipa condusă de Gheorghe Tadici a primit o lovitură grea pe final de campionat, după ce experimentata Valentina Panici şi-a anunţat plecarea de la Zalău. Handbalista a primit o ofertă greu de refuzat de la Măgura Cisnădie şi din vară va juca pentru gruparea din judeţul Sibiu


Nici bine nu s-a terminat campionatul din Liga Naţională şi deja s-a dat startul pe piaţa transferurilor încă de acum câteva luni, când CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea au şi anunţat primele achiziţii pentru stagiunea următoare.

Nici celelalte competitoare nu s-au lăsat mai prejos şi fiecare încearcă să îşi contureze loturile pentru ediţia următoare de campionat, înainte de a intra în vacanţă.

În cazul lui HC Zalău încă nu a fost anunţat niciun transfer ci doar plecări, astfel că prima jucătoare care şi-a anunţat plecarea a fost golghetera Roxana Szollosi, care a ales să plece la Minaur Baia Mare.

Pivotul Raluca Irimia va pleca şi ea de la HC Zalău, la fel şi “portăriţa” Paula Todorescu, care în acest an va deveni mămică.

Însă, cea mai grea lovitură pentru echipa lui Tadici a fost primită zilele trecute, când “căpitanul” Valentina Panici a anunţat conducerea că din vară se va despărţi de HC Zalău.

Asta după ce handbalista de 30 ani a primit o ofertă greu de refuzat de la Măgura Cisnădie şi a ales ca din vară să joace pentru echipa din judeţul Sibiu, unde potrivi lui Tadici, Panici va câştiga de aproape 4 ori mai mult decât la echipa zălăuană.

“Valentina Panici a venit la mine vineri şi mi-a prezentat o situaţie de drept. Ea luase hotărârea să plece împreună cu soţul său în Germania, dar între timp a primit această ofertă foarte bună de la Măgura Cisnădie. Este o ofertă de genul pe care a avut-o Teodora Bloj la Braşov, în urmă cu doi ani. În meciul cu Braşov, Bloj a marcat 11 goluri deşi în poartă era Denisa Dedu şi imediat Corona a decis să o transfere. Acum, Panici le-a creat mult probleme celor de la Cisnădie în turul de campionat, la fel şi în jocul din martie, dar şi în finala mică a Cupei României, când a marcat 5 sau 6 goluri, dar a avut şi alte faze importante. Când am văzut oferta lui Panici, de 3 ori şi jumătate mai mare faţă de cât are la HC Zalău, i-am recomandat să se sacrifice un an şi să meargă la Cisnădie”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

“Panici şi-a făcut treaba foarte bine la HC Zalău”, a spus Gheorghe Tadici

Valentina Panici a fost transferată la HC Zalău în vara anului 2013 de la CSM Cetate Deva şi într-un timp foarte scurt s-a făcut remarcată în echipa zălăuană.

Handbalista a fost numită “căpitan” la gruparea sălăjeană cu care a avut performanţe notabile şi a cucerit medalia de bronz în Liga Naţională (2017), în Cupa României în acest an, iar în Cupa EHF a ajuns până în sferturile de finală în stagiunea trecută.

Jucătoarea de 30 de ani avut o evoluţie foarte bună şi în acest sezon, în care a marcat până acum 88 de goluri.

Și Gheorghe Tadici s-a declarat mulţumit de prestaţia sa, astfel că i-a şi urat succes pentru sezonul următor când va evolua în tricoul celor de la Măgura Cisnădie.

“Sunt în totalitate de acord să plece dacă a primit această ofertă, fiindcă ea şi-a făcut  treaba foarte bine la HC Zalău. Dacă s-a ivit această oprtunitate să fie sănătoasă, să-i dea Dumnezeu noroc şi îi urez succes după cele două etape pe care sper să le joace la capacitate maximă pentru HC Zalău, echipa care practic le-a ridicat pe toate”, a mai spus Tadici.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 mai.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL