Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. Volei Municipal Zalău a primit medaliile de argint într-o atmosferă dezolantă


Leo Dal Bosco şi compania au fost premiaţi la finalul jocului cu Dinamo, însă a fost o premiere fără mare fast, mai ales că la acest joc au asistat doar câteva sute de spectatori


La prima vedere, o medalie de argint în orice competiţie poate reprezenta o performanţă indiferent de ramura sportivă. Însă, în cazul echipei de volei din Zalău nu poate fi vorba de o mare performanţă, mai ales după ce luni bune ai ocupat fotoliul de lider şi ai avut chiar şi 9 puncte avans faţă de ocupanta locului 2.

În plus, Volei Municipal  Zalău a avut în spate şi un buget record de aproximativ 35 de miliarde de lei, dar şi de o susţinere necondiţionată de la Primăria şi Consiliul Local  Zalău.

În condiţiile în care şi la nivelul lotului  au fost cam cei mai buni jucători din naţionala României nu se poate considera că  medalia de argint reprezintă o performanţă ci mai degrabă un eşec, într-un modest campionat care s-a terminat cu 10 echipe, dintre care doar trei s-au luptat pentru primele locuri.În ultimul deceniu, Volei Municipal Zalău a fost învăţată cu medalii, cu excepţia sezonului trecut, când a terminat pe locul 4 deşi a avut parte tot de un buget mare.

Tot sub comanda lui Vasile Coţa era echipa şi în stagiunea trecută, care a demonstrat şi acum cât de bine se pricepe la acest sport. Am dorit să aflăm şi părerea preşedintelui Vasile Coţa după ratarea titlului şi l-am contactat telefonic, dar în momentul în care a aflat cu cine stă de vorbă, a închis telefonul.

Spectatori extrem de puţini şi la ultimul joc

Voleiul a fost un sport foarte iubit la poalele Meseşului şi în anii trecuţi lumea lua cu asalt tribunele sălii, nu doar la meciurile tari. În acest sezon şi la meciurile cu Arcada Galaţi sau cu SCMU Craiova, în tribune au rămas multe locuri goale, iar spectatorii s-au cam  îndepărtat de echipă.

Chiar şi la ultimul joc, cel de sâmbătă, cu Dinamo, asistenţa a fost una scăzută, sub 400 de spectatori. Asta cu toate că Volei Municipal Zalău mai avea şanse matematice la titlu înaintea jocului.

În teren, gruparea zălăuană s-a impus cu 3 – 1, dar a fost o victorie tristă, deoarece după primul set, deja titlul era decis, iar Arcada intra-se în posesia medaliilor de aur, după victoria cu 3 – 0 de la Steaua.

Şi Volei Municipal Zalău a intrat în posesia medaliilor de argint, iar imediat după meciul cu Dinamo a şi avut loc festivitatea de premiere, într-o atmosferă dezolantă, sub privirile câtorva spectatori. Unii dintre ei i-au aplaudat pe elevii lui Kowal, dar majoritatea oamenilor prezenţi în tribune au fost supăraţi după ratarea titlului.

Festivitate fără autorităţi!

Primăria şi Consiliul Local Zalău a oferit o susţinere consistentă pentru CS Volei Municipal, la care a asigurat 90% din buget. Însă, câştigarea medaliilor de argint nu reprezintă o performanţă nici pentru autorităţile locale, astfel că la festivitatea de premiere, Primăria şi Consiliul Local nu a avut niciun reprezentant.

Nici acţionarii nu s-au înghesuit la această festivitate, la care zălăuanii au intrat în posesia medaliilor de argint şi a cupei pentru locul 2.

Amarul voleibaliştilor le-a mai fost îndulcit de unul dintre sponsori – OTP Bank, prin directorul sucursalei Zalău – Gabriel Oprea, cel care a oferit un mic cadou pentru componenţii echipei, dar şi câte o umbrelă. Mai în glumă mai în serios, se anunţă “vremuri grele” la Volei Municipal şi rămâne de văzut ce se va întâmpla la această echipă odată cu terminarea turneului final al Cupei României.

Cert este că după turneul final al Cupei României, Volei Municipal Zalău va rămâne fără antrenorul Andrzej Kowal, cel care se va întoarce în Polonia, detalii AICI.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 8 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1